Окончателно: 3 г. затвор за баба Американка

Автор:
Сряда, 11 Март 2020 18:29
Окончателно: 3 г. затвор за баба Американка

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е изменена присъдата на Иванка Ройдова и е приведена в изпълнение.

Пловдивският апелативен съд отмени условната присъда на подсъдимата, като вместо това постанови тя да изтърпи ефективно наложеното й наказание от три години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Ройдова, която стана известна по време на делото като баба Американка, е призната за виновна за това, че през от 14.03.2016 г. до 18.03.2016 г. в с. Бачково, с. Брани поле, с. Белащица и в Пловдив е подбуждала служител под прикритие да отвлече брат й и умишлено е склонявала служителя под прикритие да го умъртви както и неговите две деца двама от внуците му и зет му.

Всички престъпления са извършени от подсъдимата с користна цел – премахвайки брат си и неговите наследници, тя да получи наследството на починалия си баща си, който живял и работил в САЩ.

Пловдивският апелативен съд прецени, че признава подсъдимата Ройдова за невинна в това на 14.03.2016 г. в с. Бачково да е подбуждала служител под прикритие към убийство - умишлено да умъртви с користна цел брат й и още пет души, негови роднини и я оправдава само в тази част от повдигнатите й обвинения.

Всички престъпления са извършени от подсъдимата с користна цел – тя да получи наследството на починалия си баща си, който живял и работил в САЩ.

Припомняме, че на 16.06.2018 г. Пловдивският апелативен съд отмени условната присъда на подсъдимата И. Р., и постанови тя да изтърпи ефективно наложеното й наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм