Обвиниха щерката на Цар Киро за хероин около кръста й

Автор:
Сряда, 11 Март 2020 11:32
Обвиниха щерката на Цар Киро за хероин около кръста й

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо 47-годишната Събка Рашкова, дъщеря на ромския цар Киро.

Тя бе заловена заедно с внука на циганския бос - Георги Рашков, на 23 февруари на ул. Ландос, с препасани около кръста й пакети с хероин.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Белезниците щракнаха на 24 февруари 2020 г., а Окръжен съд наложи постоянна мярка задържане под стража.

Рашкова влязла със стоката с Мерцедес от Турция и отседнала в казино в Свиленград.

По-късно се обадила на племенника си, като му обяснила къде се намира и поискала от него да се срещнат в града и да я върне в  Пловдив, където живеела.

Събка обяснила, че е употребила лекарства и не е в състояние да управлява автомобила си. Той се съгласил.

Около 18,25 часа при полицейска акция на служителите на ОД на МВР – Пловдив, Мерцедесът, в който на дясната седалка пътувала обвиняемата, бил спрян за проверка край Пловдив, близо до транспортен възел „Войводиново“.

Там униформените открили "хлябовете" около кръста на Събка - пет пакета, облепени с кафяво тиксо, съдържащи хероин с общо нетно тегло – 2054,68 грама на обща стойност 184 921,20 лева, както и два броя мобилни телефони Айфон. Тя е заявила, че наркотичните вещества са нейни.

По делото са изготвени експертизи, разпитани свидетели и др.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм