Обвиниха Райфъла и жена му в укриване на данъци

Автор:
Сряда, 12 Февруари 2020 10:42
Обвиниха Райфъла и жена му в укриване на данъци

Атанас Червенков - Райфъла, който излезе на свобода срещу 20 бона парична гаранция през декември 2019 след 5 години зад решетките, се сдоби с ново обвинение от Окръжна прокуратура!

53-годишният бизнесмен ще отговаря за това, че от 4 март 2011 г. до 11 февруари 2016 г., в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 72 962 лева, като е затаил истини в изискуемите данъчни декларации.

Освен това той е привлечен като обвиняем и за това, че на 6 януари 2012 г. в Пловдив,е извършил сделка със закупуване на мотоциклет Харлей Дейвидсън от свое име, на стойност 12 000 лева, с парични средства, за които знае, че са придобити от престъпление.

По делото е установено, че през горепосочения период обвиняемият Червенков в подадените годишни данъчни декларации не обявявал действителните приходи от дейността си, като по този начин, от невнесени данъчни задължения, е извършил и сделката по закупуване на мотоциклета през януари 2012 г.

По същото дело като обвиняема е привлечена и съпругата му за това, че в периода от 1 януари 2016 г. до 15 април 2018 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 37 360 лева, като не е подала изискуема декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Делото се наблюдава от прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, а разследването се извършва от следовател от Националната следствена служба.

Спрямо Атанас Червенков е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3 000 лева, а спрямо жена му - 5 000 лева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм