Зико обеща нова спортна зала на СУ Л. Каравелов

Автор:
Понеделник, 10 Февруари 2020 09:29
Здравко Димитров, Пламен Райчев, Георги Стаменов и Славка Щерева прерязаха лентата Здравко Димитров, Пламен Райчев, Георги Стаменов и Славка Щерева прерязаха лентата

Нова спортна зала в Средно училище Любен Каравелов, което започна днес втория срок в изцяло обновена сграда, обеща кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Той преряза лентата на обновеното елитно училище за танцови и музикални таланти заедно с директора Славка Щерева, зам.-кмета по инвестиции и строителство Пламен Райчев и кмета на район Централен Георги Стаменов след тържество в двора на школото.

Трябва да наваксаме с училищните бази, има изоставане в предишния мандат, но община Пловдив ще прави всичко възможно за европейски условия за образование на децата и достойно заплащане на учителите, каза кметът. Той посочи държавната политика за вдигане на училелските заплати със 17% от 2 години насам, което не се е случвало изобщо преди. Същото ще направим и в Пловдив, каза Здравко Димитров.

Това училище е специално, скъпо ми е, защото тук учат талантливи деца, които прославят с изкуството ни не само Пловдив, но и България зад граница. Нека са спокойни е все повече таланти да излизат от училището. Бъдете живи и здрави, пожелавам успех на всички, каза кметът.

Директорът Славка Щерева изрично благодари на Община Пловдив и район Централен за скоростните темпове, благодарение на които децата започват втория срок в изцяло реновирана сграда.

Тя посочи, че чрез общинската програма за модернизация на училищата са закупени интерактивни дъски, компютри, хромбуци и СУ Любен Каравелов в момента е най-модерното - по думите й - училище в Пловдив. Децата ни са първи на национални и международни конкурси, а пратньорството ни с АМТИИ и Пловдивския университет е изключително добро.

Представители на двете висши учебни заведения присъстваха на церемонията заедно със заместник-кмета по образование Стефан Стоянов, началника на отдел Образование Донка Щилянова и др.

Благодарение на кмета Здравко Димитров, заместник-кмета Пламен Райчев и кмета на район Централен Георги Стаменов за по-малко от месец стана възможно да започнем втория срок в напълно обновена база, заключи Славка Щерева.

СУ Любен Каравелов бе реновирано по програма Региони в растеж за година и половина.

Общата сума на проекта, по който се ремонтират училището и ДГ Перуника, е 18 106 266.94 лева.

Близо 16 млн. лева е безвъзмездната финансова помощ, а собственият принос на общината възлиза за 2 152 000 лева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм