Ексзам.-шеф на Трето районно жали условна за подкуп

Автор:
Събота, 18 Януари 2020 10:41
Симеон Павлов и адв. Красимир Елдъров Симеон Павлов и адв. Красимир Елдъров

Бившият зам.-директор на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов обжалва пред Апелативен съд Пловдив условна присъда от година и половина за вземане на подкуп от телефонни измамници. Делото е насрочено за 21 януари.

Съдът го призна за виновен в това, че на 4.10.2017 г. в Пловдив е взел 300 лева от Т. К. и на Л. К. от Пловдив, за които е предполагал, че са придобити от телефонна измама. Според прокуратурата парите са от удар от 1300 лева, осъществен от роми от Ветово, Русенско.

Криминална полиция следяла бандата телефонни измамници и засякла един от посредниците да контактува с полицейския началник. Случаят бил докладван на директора на полицията старши комисар Атанас Илков, който съобщил на прокуратурата.

На предишно заседание бяха призовани няколко свидетели, сред които шефът на Трето районно Никола Симов, и Калин Димитров, който според обвинителния акт е дал подкупа от 300 лева на Павлов в кутия цигари.

Прокуратурата разполага с показанията на двама свидетели и техническа експертиза на снимков материал, които го уличават в престъплението.

Павлов се е срещал няколко пъти с членове на групата за измами, твърдят от обвинението.

Две от срещите на Павлов с участниците в измамните схеми били пред Трето районно управление.

Прокурор Борис Мендев посочи, че рандевутата са заснети с видеокамерата на сградата, а в показанията си двамата мъже, дали парите, са потвърдили, че са в цигарена кутия.

Според адвокатът на Павлов - Красимир Елдъров, срещата била поискана от единия обвиняем за телефонна измама, за да се посъветва с него как да не бъде подлъган при покупка на кола.

След ареста му другият мъж се е укрил и е обявен за общодържавно издирване.

Павлов бе арестуван при акция на ДАНС и ГДБОП на 11 октомври 2017 г. В разработката са използвани СРС-та срещу един от групата за измами.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм