Жена, убила мъжа си: Пребиваше ме, спеше с любовницата си в къщи!

Автор:
Понеделник, 02 Декември 2019 15:28
Жена, убила мъжа си: Пребиваше ме, спеше с любовницата си в къщи!

68-годишната счетоводителка Веска Хаджиева, която на 13 януари удуши 73-годишния си съпруг Костадин в банята, разказа, че непрекъснато пребивана и малтретирана от него.
Двамата са живеели в една къща, но са били разделени.
„Биеше ме когато и където пожелае. Когато се прибирах вкъщи от работа, като кажех „Добър ден“ и ми зашлевяваше шамар през лицето“, обясни Хаджиева, в съдебната зала.
Днес делото срещу нея стартира като съкратено производство, но с разпит на свидетели. помоли председателя на съда Силвия Цанкова, Хаджиева да бъде съдена по бързата процедура.
Адвокат Орлин Търновалийски поиска да разпита само двама свидетели – личния лекар на Веска и убития Костадин – д-р Величка Сапунарова, както и племенницата й – Атанаска Пишмишева.
Пред съда личната лекарка на Хаджиеви разказа, че мъжът имал високо кръвно, исхемична болест на сърцето, а впоследствие получил и инсулт, докато се къпел в басейн.
След като оздравял, редовно ходел на профилактични прегледи при джипито си за разлика от Веска, която идвала рядко на преглед.
През 2013 година обаче била заведена от сестра си и тогава й открили рак на долната част на хранопровода.
Направили й операция, но след като оздравяла, жената отново тръгнала на работа. Синът им, който също бил пациент на д-р Сапунарова, починал през 2014 г., след операцията на майка си.
Племенницата Атанаска разказа, че чичо й изобщо не го било еня за леля й, докато била оперирана.
Грижите за нея след операцията поели тя и нейня брат-близнак.
Племенницата разбрала за убийството, докато била на пазар. Обадил се сина й и й казал, че чичо му бил намерен мъртъв, а в къщата гъмжало от полиция. Племенницата се обадила на леля си, която била на работа и отишли с мъжа си да я вземат. На отиване към с. Труд жената плачела нон стоп и не можела да повярва, че мъжът й е мъртъв.
Следователят им казал, че гледката в банята не е за хора със слаби нерви. Затова двете жени се качили в къщата, а после отишли в дома на племенницата.
Сутринта, докато закусвали, Атанаска видяла, че ръката на леля й е черна и подута и я попитала какво е станало. „Ако знаеш как ме блъска и би Хаджиев“, казала възрастната жена и се разплакала.
„Бях чувала, че той я бие, затова я посъветвах да каже в полицията“, посочи Атанаска. Тя добави, че знаела, че къщата на семейството е била приписана от убития на любовницата му Даниела.
Веска си припомни как са се развили събитията следобед на 13 януари. Тя слязла от горния етаж до мазето, за да вземе ябълки. Когато се върнала, видяла, че къщата е заключена и че не може да си влезе. Забелязала мъжа си полугол, увит с хавлия, да влиза в банята и му викнала да й даде ключовете. Той обаче отвърнал: „За какво са ти, няма да ти ги дам“ отишъл в санитарното помещение. Тя го последвала и видяла, че ключовете са на прозореца. Тогава Костадин я ударил по главата с един налъм, а после и през лицето и по скулата.
Докато я биел, закачил огледалото в банята, то паднало на земята и се пръснало на парчета. Стъклата наранили мъжа и Веска, от тях започнала да тече кръв. След ударите по лицето Костадин продължил да я налага, хванал я за главата и тя политнала към земята. Хванала се за него и двамата паднали. Той държал главата й и тя помислила, че ще я удари в цимента. Не помнела кога го е хванала за шията. Обясни, че той се борел с нея, мъчел се да й хване ръцете, няколко пъти я ударил с твърд предмет по тях, така че ръката й била изтръпнала, подута и черна. През цялото време се страхувала, защото той я обиждал и псувал, казвал, че ще й откъсне главата.
В един момент успях да се измъкна и го блъснах, взех ключовете от прозореца на банята и се прибрах, разказа Веска. Тя го оставила облегнат на стената, помислила, че диша и започнала да чисти кръвта от пода на банята. След това изхвърлила хавлиената кърпичка, с която почиствала, в кофата за боклук пред къщата.
След като се прибрала на горния етаж в стаята си, се съблякла и изпрала дрехите си от кръвта. После си легнала, а на другия ден отишла на работа. Разбрала за смъртта на мъжа си в 16.30 часа на следващия ден, когато племенницата й се обадила.
"Нито съм го искала, нито мислела, през ум не ми е минавало да подобно нещо - да го убивам и че е мъртъв", каза Хаджиева. На въпрос от адвоката й защо не се е развела, след като мъжът й я е пребивал и тормозил непрекъснато, тя отвърна: "В целия ми род не е имало разведен. Аз ли да съм първата? Исках синът ми да има баща".
За да не разбират хората, че я пребива, тя не казала на лекаря, който правил медицинското й, че е удряна по главата.
Най-големия кошмар тя преживяла, когато научила, че през 2017 г. семейната им къща е приписана на любовницата на мъжа й Даниела. Тя била дъщеря на негов приятел, с когото често пиели заедно. Един ден Даниела й казала: "Добре е да се прибираш в Пловдив, защото къщата е приписана на мен".
"В тази къща сме направили толкова подобрения, семейно сме правили всичко", каза счетоводителката. По думите й в началото бракът им бил за пример, нещата се влошили през последните години. Двамата започнали да спят в отделни стаи, защото любовницата му спяла заедно с него в семейната спалня. "Тя спеше у нас, непрекъснато у нас беше. Наложи се да се изнеса от спалнята", каза Веска.
Следобед делото продължава с разпити на експертите, изготвили съдебно-медицинските експертизи на трупа на убития и на самата Веска.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Спец

    Трябва да се подаде сигнал предварително, защото ако органите на "реда" прикрият подобна психоза, също имат вина! Да не говорим, че в ДАНС има хора на които им плащат за да вършат такива извращения!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм