Майката на убитата от годеника си Милена разплака съдебната зала

Автор:
Четвъртък, 28 Ноември 2019 13:23
Майката на убитата от годеника си Милена разплака съдебната зала

Поредното дело за убийството на 26-годишната Милена се състоя днес в Окръжен съд Пловдив.

Припомняме, че делото вече приключи с 14-годишна присъда за убиеца - годеника на Милена - Илиян Рангелов /30/ а апелативните магистрати завишиха наказанието му на 16 години.

Впоследствие обаче делото бе върнато заради процесуални нарушения от ВКС и започна отново.

Илиян Рангелов уби годеницата си Милена на 28 декември 2016 година пред дома им в село Куртово Конаре, защото я ревнувал. Той я намушкал с нож малко след полунощ, когато момичето отивало на работа и трябвало да бъде взето от свои колеги, за да пътува с тях. После се прибрал вкъщи и си легнал. Станал чак, когато в дома му дошла полиция.

Днес съдът даде ход на процеса, въпреки че адвокатката на Рангелов Марияна Тодорова не се яви в съдебната зала и задочно поиска делото да бъде отложено. Според молбата й, депозирана во съда, тя е наета от Илиян преди дни - на 21 ноември, и нямала време да се запознае с материалите по делото. Освен това днес и утре е на дело Специализирания наказателен съд и няма как да присъства на процеса в Пловдив. Рангелов се присъедини към искането на Тодорова и обясни, че не желае да бъде представляван от назначената за служебен защитник адвокатка Светлана Калпакчиева.

Магистратите обаче прецениха, че делото може да започне, за да спре протакането му, което продължава вече 3 години.

Именно това непрекъснато напомняме за смъртта на дъщеря й съсипва и майката на Милена - Ангелинка Динова и семейството й.

"Не искам да го виждам, няма как да се издържи това, просто сме унищожени. Тя беше едва на 26 години, трябваше да я видя булка, трябваше да стане майка. Три години тичам по дела и погребения, не мога да издържа!", разплака залата майката със скръбта по детето си.

Повече от безпардонни пък са думите на убиеца Илиян към майката, която била в Гърция.

Е*а ли му майката кой я уби? Ако знам кой е, ще му разкатая фамилията!".

Динова с мъка си припомни кошмарната нощ, когато е била отнета обичната й дъщеря.

Тя се разплака и заяви, че е толкова разстроена, че не може да си припомни всички подробности.

По думите й Милена е израснала при нея и е получила образованието си в Гърция, където работела откак навършила 18 години. После се върнала в България и се запознала с Илиян.

След началото на връзката им, майка й също се прибрала, специално, за да се запознае с него. Тя не го харесала и обяснила на дъщеря си, че Рангелов не е за нея.

Милена обаче продължила връзката си с него. Даже двамата отишли в Гърция, за да изкарат пари.

Първо Ангелинка ги издържала и дори им намерила квартира. Милена започнала като сервитьорка срещу 30 евро за ден, а Илиян сменял работните си места като носни кърпички и никъде не се задържал.

Твърдял, че не знае езика, а понякога не ходел на работа, просто защото не му харесвало. За сметка на това обаче изхарчвал заплатата на приятелката си за маркови дрешки и висял непрекъснато в кафенето при нея.

След четири месеца двамата се върнали в България и заживели в къщата на бабата на Рангелов в Куртово Конаре.

Жилището обаче имало нужда от ремонт и мебели, затова родителите помагали.Милена се хванала на работа - първо като шивачка, а после и в месарския цех в Ново село.

За да изкарва повече, тя вземала нощни смени, като трима нейни колеги от селото я водели на работа и я връщали до дома й.

Илиян и Милена се сгодили, но скандалите помежду им не спирали. Илиян проявявал словесна агресия и никога не бил удрял дъщеря й. 

Динова посочи още, че Илиян често пиел навън с приятели и то доста. "Виждала съм го какъв е след запой. Главата му е червена като светофар", каза жената.

Милена се дразнела от това, че той излиза вечер по заведения с приятели и пие, а той се ядосвал, ако тя излиза с приятелки, по женски. Затова момичето си стояло вкъщи, а пред майка си обяснявала, че Илиян ще се промени, когато се оженят.

Във фаталната нощ момичето излязло за работа около 23.30 ч., след като колегите й звъннали, че идват да я вземат. След това Ангелинка получила обаждане от мъжа си, че дъщеря й е прободена с нож.

"Мислех, че е от някакъв наркоман. Не осъзнавах, крещях, виках по телефона", разплака се жената. После нейна приятелка позвънила на Илиян и той казал "Да, вярно е, Милена е убита, Ангелина да тръгва".

 "Не исках да повярвам, че е той, казвах си, че я обича", обясни през сълзи Динова.  

След нея бе разпитан бащата на момичето, до края на деня предстои да бъдат разпитани още 8 свидетели, сред които и братът Илин Динов.

По време на съдебното заседание Илиян, който отказа да дава показания, бе охраняван от близо 10 души от "Съдебна охрана"

В съда беше припомнено и каква кръвнина искат родителите на убитото момиче. 400 000 лева е гражданският иск за нанесени неимуществени вреди, 6000 лв. искат близките за разходите по погребението и надгробния паметник на Милена. Те настояват също Рангелов да заплати разходите им за адвокати.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм