3 нови и 3 стари заместник-кметове в екипа на Зико

Автор:
Вторник, 12 Ноември 2019 12:09
3 нови и 3 стари заместник-кметове в екипа на Зико

Здравко Димитров представи новия си екип от заместник-кметове.

Зам.-кмет по икономика е Илия Кирчев, финансист от висок ранг, роден в Пловдив, но е работил в София.Възпитаник на Английската гимназия и Техническия университет, бил е член на ръководството на Българската банка за развитие допреди години. Помагал е на всички кметове за програмата за санирането.

Радвам се, че той се съгласи да работи за финансирането. Неговото присъствие ме прави спокоен за финансите на Пловдив, заяви Здравко Димитров по повод назначението на Кирчев.

Архитект Невена Балчева е новият зам.-кмет по общинска собственост, специалист с огромен опит, който може да отговори на предизвикателствата на развиващия се Пловдив, липса на зелени площи и места за паркиране. Родена във Велинград, завършила е Английската гимназия. Била е главен архитект на Тракия – тогавашното Пето кметство.

Работила е по застроителния план на няколко пловдивски квартала, работила по проектиране и строителство на няколко пловдивски квартала.

Бившият шеф на Областна дирекция на МВР Пловдив ген. Тодор Чонов е зам.-кмет по транспорта, Георги Титюков остава зам.-кмет по младежта и спорта.

Когато става въпрос за спорта, ще наблюдавам изкъсо работата на Георги Титюков, пошегува се Зико.

Йордан Ставрев продължава да е зам.-кмет по обществен ред и сигурност, а Стефан Стоянов – по образованието, култура, бизнес развитие и европейски проекти.

Ще обсъдя с представителите на културни организации в Пловдив и ако е необходимо, ще назначим отделен зам.-кмет по културата, посочи Здравко Димитров.

Арх. Димитър Ахрянов е новият главен архитект на Пловдив.

Няма как един град да бъде управляван и да има визия за развитие без главен архитект, посочи кметът на Пловдив.

Специализирал е във Франция опазване на културното наследство, работил е като главен архитект на район Южен, бивш главен архитект на община Карлово.

Ангелина Топчиева остава главен секретар на община Пловдив.

За мен е чест, че тя прие да работим заедно - тя е като една пчеличка, представи я Здравко Димитров.

Той допълни, че след приемането на новата общинска структура от Общинския съвет, община Пловдив ще има 8 или 9 зам-кметове.

Зико бе категоричен, че няма да заема мястото на бившия кмет Иван Тотев като шеф на Управителния съвет на фондация Пловдив 2019.

След консултация с гилдиите, ще бъде назначен експерт, обяви кметът на Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Има приемственост и новите хора са с много добри професионални биографии. Браво! Работа, работа, работа за Пловдив! Смяната на шефа на фондация Пловдив 2019 е щуротия - няма време и смисъл от това...

  • читател

    Преоблякал се Илия, погледнал се - пак тия! Работа, работа, работа ама на приказки...хи,хи,хи!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм