Окончателно: Каре адвокати на дявола в ареста

Автор:
Вторник, 08 Октомври 2019 16:25
Окончателно: Каре адвокати на дявола в ареста

Апелативен съд Пловдив постанови най-тежката мярка задържане под стража за четирима от адвокатска кантора Кепитъл Консултинг за пране на пари.

Зад решетките остават 33-годишният управител на фирмата Стоян Тонев, служителят на ДАНС Борис Шуманов, Цветан Стефанов и Денис Керим.

Тонев е обвинен в изнудване и подбудителство на служителя на ДАНС Борис Шуманов да наруши служебните си задължения и да предостави лични данни на изнудваните лица, както и на роми, за да бъдат проучени дали са подходящи за регистриране на фиктивни фирми.

 Според окръжния прокурор Румен Попов чрез тези фирми са се източвали пари към офшорки в чужбина от чужди граждани.

Служителят на ДАНС пък е обвинен в предоставяне на тези лични данни и нарушаване на служебните си задължения.

Другите двама – Цветан Стефанов и Денис Керим, са с обвинения за отвличане и противозаконно лишаване от свобода на 86-годишната ромка Албена Борисова от дома й във Войводиново, с цел да бъде изнуден сина й Христо Петров, да върне изтеглените от него пари от сметката на подобна фиктивна фирма.

Карето бе задържано след като бе подпален магазин за масла на Костадин Танев на бул. Дунав в Пловдив, понеже не върнал 37 хил. евро, издърпани от фиктивна фирма, писана на рома Христо Петров.

Впоследствие бяха задържани още трима от извършителите на отвличането на възрастната жена – Иван Високалийски, Иван Крийчев и Росен Румененко.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм