Ново дело за изнудване срещу две ченгета-рекетьори

Автор:
Петък, 04 Октомври 2019 08:08
Ново дело за изнудване срещу две ченгета-рекетьори

Бивши полицаи и техни съучастници се изправят пред Окръжен съд Пловдив за изнудване на търговец на незаконни цигари и отнемане на имущество за 41 502 лв.

Двама от подсъдимите - ексченгатата Петър Атанасов и Стефан Модев, вече бяха осъдени на по 6 г. затвор от Окръжен съд за подобно престъпление.

Освен тях подсъдими са Валентин Г., Желязко К. и Георги И.

Делото е насрочено за днес.

Срещу бившите полицаи Петър Атанасов и Стефан Модев е повдигнато обвинение в това, че през декември 2016 г. в Пловдив, в съучастие като извършители, са отнели 5000 кутии цигари марка BUSI-NEES ROYALS, на стойност 37 500 лева, кожен калъф и пари.

Стойността на ограбеното от търговеца М.М. е 41 502 лева.

Срещу Стефан Модев., Валентин Г., Желязко К. и Георги И. е повдигнато обвинение в това, че на 15.03.2017 г. в Раковски, , в съучастие като извършители, в качеството си на длъжностно лице – полицейски орган при ОД на МВР – Пловдив, е поискал от М.М. от Пловдив и приел на полски път, намиращ се между ул. „Хр. Ботев“, с. Войводиново, и хотел „Мерита“ до автомагистрала „Тракия“, пари в размер на 20 000 лева. Срещу това полицаят Стефан Модев щял да прикрие информация за евентуално извършена контрабанда от търговеца.

През април Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимите Стефан Модев и Петър Атанасов, като на всеки от тях наложи наказание лишаване от свобода за срок от шест години при първоначален строг режим.

Присъдите са за обир на друг цигарен търговец, от който двете ченгета свили товарен Фолксваген за 8000 лева, натъпкан с 37 500 кутии цигари марка BUSI-NEES ROYALS на стойност 281 250 лева.

Със същата присъда подсъдимият Стефан Модев е признат за виновен в това, че на 09.06.2017 г. в Пловдив, като е държал огнестрелно оръжие – пистолет „Макаров“, и 8 броя бойни пистолетни патрони и 8 броя стоп патрони, не е взел необходимите мерки за сигурност по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия е съхранявал посочените огнестрелни оръжия, боеприпаси извън метална каса, за което му се налага наказание лишаване от свобода за срок от една година.

На основание чл.23 ал.1 от НК окръжният съд наложи на подсъдимия Стефан Модев едно общо най-тежко наказание лишаване от свобода за срок от шест години при първоначален строг режим.

Със същата присъда Окръжният съд призна и подсъдимия Петър Атанасов, работил до задържането му в ОД на МВР – Пловдив като разузнавач в Отдел Криминална полиция, за виновен в грабежа над цигарения търговец, при който е употребена сила и заплашване. Атанасов е пратен зад решетките също за 6 години при първоначален строг режим.

Сегашното ново дело може да увеличи присъдите на двете ченгета рекетьори.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Дедо Пинто

    Защо си крият лицата тези момчета?
    Да не би да са толкова срамежливи или пък имат притеснения че са не фотогенични ?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм