Румен Радев назначи политолог за шеф на кабинета си

Автор:
Понеделник, 19 Август 2019 13:39
Румен Радев назначи политолог за шеф на кабинета си

С указ от 19 август президентът Румен Радев назначи Калоян Методиев за началник на своя кабинет.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 г. в град София. През 1994 г. завършва 133 СОУ „Ал. С. Пушкин“ с хуманитарен профил и руски език.

През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира Външна политика и Национална сигурност. Доктор по политология. Автор на монографиите: „Поколения и възраст в политиката. Българският преход“ (2012) и “Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)“ (2016). Автор на стотици статии и интервюта на политическа и социална тематика. Има научни публикации на английски, сръбски, хърватски и албански език.

От 2010 до 2019 г. е хоноруван преподавател в катедра „Политология“ на Софийския университет. От 2012 до 2017 година е асистент в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където води курсове по Политически маркетинг, Институции на съвременната държава, Политически партии, Имиграционни политики, Съвременна политическа история на Балканите. От 2015 до 2019 година е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи. Член на Стратегическия съвет към президента на Републиката, създаден с Указ на президента Румен Радев (18 март 2019 г.). Ползва английски, руски, сръбски и хърватски език. Женен с две деца. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • Т. Кръстев

  От средите на БСП и левицата нямаше ли достатъчно образовани и достойни хора за тази позиция. Какви сигнали дава президента Радев към партията, която го направи президент. В периода, когато това момче е правило кариера в СДС, левица беше мачкана и изправена в ъгъла, кадрите и унижавани и безработни. Просто нямам думи. Това е класически пример, че партокрацията няма цвят и се възпроизвежда безпринципно и на гърба на народа.

 • читател

  отговори на: Т. Кръстев

  Румен Радев гази подобно на баща си инвалиди по кръстовищата, НО на политиката. https://novini.bg/statics/uploads/news_pictures/2018-34/big/522346.pngА БСП си е политически инвалид, откакто ГЕРБ се появи на политическата сцена. А ако я нямаше нелепицата с баба Цецка президент РР въобще щеше да е щастлив пенсионер...

 • Пловдивчанин

  Калоян Методиев има доста положителни качества. Изказва си мнението искрено, без заобикалки. Пожелавам му успех!

 • читател

  Генерал Дяков си тръгна заради интриги, изритаха го", заяви днес Борисов
  . Здравко Димитров - баскетболистът беше номиниран с интриги - изритай го ББ... Макар че гледаш мачове с него и ако искаш си ги гледай с Миро Жицата - това не вълнува изберателите. Не давай Пловдив на другия политически джендър политкомисар Славчо, чрез нелепата номинация на баба Цецка пловдивска - Зико. Където го боднеш като областен вони на селски, дребни далаверки - нафта, орехи, алкохол и гросмайсторите... Петров и Дедев...:):):) Не се излагай!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм