Кметът се срещна с участници във Фолклорния фестивал

Автор:
Петък, 02 Август 2019 12:28
Кметът се срещна с участници във Фолклорния фестивал

Днес в 10.30 часа в Заседателната зала на Община Пловдив се състоя кратка среща между организаторите и представители на участниците от чужбина в XXV Международен фолклорен фестивал Пловдив 2019, на която те се поздравиха взаимно, отправиха послания и извършиха традиционна размяна на подаръци.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев приветства гостите и сърдечно им благодари за участието във фестивала, който за 25-ти път се превърна в истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града и с много красота, талант и добро настроение създаде незабравима феерия от цвят и ритми на едно от най- емблематичните места в града, избран за Европейска столица на културата през 2019 г -  Античния театър на Пловдив.

На срещата присъстваха още заместник-кмета по култура и туризъм инж.Александър Държиков, Георги Иванов (Жорж Трак) от Културен център „Тракарт“ и експертите от дирекция „Култура и културно наследство“, които са в екипа по подготовката и провеждането на събитието - част от Календара на културните събития на община Пловдив за 2019 година.

Кметът инж.Иван Тотев връчи на всяка група подаръчна чанта с рекламни материали, посветени на Пловдив 2019, сувенирна керамична чиния на XXV Международен фолклорен фестивал Пловдив 2019, изработена от Цветана Видева и луксозен албум с фотографии и представяне на български и на английски език на всички участници в XXV Международен фолклорен фестивал, изготвен по време на тяхното пребиваване в града, каквато е традицията от години. В края на срещата всички си направиха обща снимка за спомен.

В изданието през 2019 година, което се провежда от 29 юли до 2 август, участват представителни фолклорни състави от Испания, Индия, Грузия, Мали, Сърбия, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ Плевен, Ансамбълът за народни песни и танци “Пазарджик”, Ансамбъл „Дилянка“ Пловдив, Ансамбъл „Чепино“ от  Велинград и Ансамбъл „Тракия“. Специално представяне в рамките на фестивала имаше и „As she sings“ – съвместен музикален проект на Фондация „Пловдив 2019“ и холандския град Леуварден - Европейска столица на културата през 2018 година, който обединява артисти, представители на идишката, българската и ромската култура. Участниците в проекта са професионални музиканти от Холандия, музиканти от АМТИИ и музикантите от Оркестър „Брестовица“.

Тази вечер от 20.00 ч. на сцената на Античния театър ще се състои заключителния Гала концерт и церемония за закриване на XXV Международен фолклорен фестивал с участието на колективите от Испания, Индия, Мали, Сърбия, Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“- Пловдив и Фолклорен Ансамбъл „Тракия“.

Входът е свободен!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Ами Тотев и останалите адекватни гербери освен двата чумави глигана Петров-Дедев и шофьора на бус Дошков, освен да си прекарват времето във весели занимания и очакване на СЪДБОНОСНОТО решение на комисията на ГЕРБ, няма какво друго да правят... Номинация на баба Цецка пловдивска - Зико - свободно на ремък.... Адекватна номинация - пълна мобилизация за пребиване за 3 път на политкомисар Славчо! И продължаване на тоталното обновяване и развитие на Пловдив!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм