Докторът: Застрелях Плъха! Съдът: Невинен си!

Автор:
Четвъртък, 18 Юли 2019 18:00
Докторът: Застрелях Плъха! Съдът: Невинен си!

Две години условно за незаконен пистолет получи д-р Иван Димитров, който призна убийство със същото оръжие в пловдивския съд

Д-р Иван Димитров, който бе обвинен в убийството на крадеца Жоро Джевизов - Плъха бе признат за невинен от Окръжен съд току-що.

Според магистратите рентгенологът има вина за притежание на незаконен пистолет Валтер пистолет и 17 патрона, за което получи 2 г. условно с 3 години изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Делото, което се отлага в три поредни заседания, започна днес сутринта и след като докторът призна вина, няколко часа по-късно, вече има излязла присъда.

Сутрешното заседание бе отложено за 13,30 часа, заради искане на адвоката на родителите на Плъха - Красимир Елдъров.

Той настоя в съда да бъде представена брадвата, която подсъдимият е носил в нощта на убийството.

Бащата и майката на апаша пък поискаха да им бъде върнат златен пръстен и синджир на Джевизов.

Това обаче предизвика спор в съда, защото по думите на д-р Димитров – те са негова собственост. Майката на Плъха - Златка бе категорична, че масивен златен синджир с голям кръст е на сина й.

Рентгенологът заяви, че той е подарък от родителите му преди 20 г.

Донесоха ми го преди от Гърция. Като съм си събличал фланелката, заедно с анцуга, съм го сложил в найлонова торбичка жена ми да ги изпере, посочи той.

Прокурорът по делото Георги Пенев поиска условна присъда за лекаря. Той призна, че е съдействал изключително много на разследването и прокуратурата не настоява за ефективно наказание, още повече, че Плъха е предизвикал реакцията на д-р Димитров.

Даже преди да го застреля извикал на Плъха: Стой, полиция. Тогава той хвърлил по него рекламна ламарина и нож, с които го одраскал.

Д-р Димитров стрелял първо във въздуха, после по него. Улучил го в гърдите.

Въпреки смъртоносната рана обаче Джевизов избягал.

Малко по-късно пред леля си медикът казал, че в гаража му влязъл крадец на метали и той го изгонил, но не признал за убийството.

Според адвокат Красимир Елдъров рентгенологът трябва да лежи в затвора. Защитникът на родителите на Плъха цитира разпит на свидетеля Цветанка Тодорова.

Знам, че Иван имаше въздушна пушка, която държеше на приземния етаж и с която стреляше по чужди котки. По характер е избухлив и склонен към агресия. Случвало се е да посяга, обяви Елдъров.

Плъха е бил дрогиран с морфин по време на кражбата от гаража на лекаря, сочи съдебно-медицинска експертиза.

В показанията си жена му също е признала че му е давала дрога.

Клиентът ми е бил нападнат, посочи адвокатът на д-р Иван Димитров Георги Кутрянски. Той поиска съдът да прецени дали от обвинителния акт да не отпадне квалификацията "превишаване" на неизбежната отбрана, защото по думите му „докторът е действал при неизбежна отбрана и превишаване не е имало“.

Съжалявам. Аз съм лекар и уважавам човешкия живот. Всичко стана много бързо, защитавах живота си. Не съм воювал и не знаех как да се защитя, обяви пред съда лекарят.

Две колички и огромен кашон с веществени доказателства бяха докарани от Второ РУ на полицията в съда в Пловдив за делото срещу д-р Иван Димитров в началото на заседанието днес сутринта, което бе и първо разпоредително.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм