1.6 г. условно за ексшеф на Трето РУ за 300 лв рушвет от ало измамници

Автор:
Четвъртък, 11 Юли 2019 18:32
1.6 г. условно за ексшеф на Трето РУ за 300 лв рушвет от ало измамници

Окръжен съд – Пловдив осъди бившия зам.-директор на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов  на една година и шест месеца лишаване от свобода, като на основание чл. 66 ал.1 от НК отложи изпълнението на наказанието с изпитателен срок от три години, считано от влизането на присъдата в сила.

Съдът го призна за виновен в това, че на 4.10.2017 г. в гр. Пловдив с цел да набави за себе си имотна облага е придобил чужди движими вещи – пари на стойност 300 лв. /триста лева/, собственост на Т. К. и на Л. К. от Пловдив, за които е предполагал, че са придобити от другиго, а именно от К. Д. чрез престъпление по чл. 209 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК – осъществена от К. Д., в съучастие с други лица – Р. Х. и В. Х. от гр. Ветово, обл. Русе, на същата дата и година в гр. Пловдив „телефонна измама“, от която К. Д. е придобил 1300 лв. и 15 евро с пострадали Т. К. и Л. К., от гр. Пловдив – престъпление по чл. 215 ал.1 от НК.

Със същата присъда съдът призна за невиновен подсъдимия Стоян П. в това, че на 4.10.2017 г. в гр. Пловдив, като длъжностно лице – началник на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РУ „Полиция“ на ОД на МВР – гр. Пловдив, е използвал своето служебно положение, за да набави за себе си противозаконна облага – пари на стойност 300 лева /триста лева/ и го оправда по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл. 283 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Припомняме, че на 3 октомври той е взел подкуп от 300 лева от ало измамници, за да не изпълни служебните си задължения. Според прокуратурата парите са от удар от 1300 лева.

Криминална полиция следяла бандата телефонни измамници и засекли един от посредниците да контактува с полицейския началник. Случаят бил докладван на директора на полицията ст. комисар Атанас Илков, който съобщил на прокуратурата.

На предишно заседание бяха призовани няколко свидетели, сред които шефът на Трето районно Никола Симов, и Калин Димитров, който според обвинителния акт е дал подкупа от 300 лева на Павлов в кутия цигари.

Прокуратурата разполага с показанията на двама свидетели и техническа експертиза на снимков материал, които го уличават в престъплението.

Павлов се е срещал няколко пъти с членове на групата за измами, твърдят от обвинението.

Две от срещите на Павлов с участниците в измамните схеми били пред Трето районно управление.

Прокурор Борис Мендев посочи, че рандевутата са заснети с видеокамерата на сградата, а в показанията си двамата мъже, дали парите, са потвърдили, че са в цигарена кутия.

Според адвокатът на Павлов - Красимир Елдъров, срещата била поискана от единия обвиняем за телефонна измама, за да се посъветва с него как да не бъде подлъган при покупка на кола.

След ареста му другият мъж се е укрил и е обявен за общодържавно издирване.

Павлов бе арестуван при акция на ДАНС и ГДБОП на 11 октомври 2017 г. В разработката са използвани СРС-та срещу един от групата за измами.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм