Кметовете на Пловдив и на Южен дадоха старт на детска площадка

Автор:
Кметовете на Пловдив и на Южен дадоха старт на детска площадка

Кметовете на Пловдив и на Южен Иван Тотев и Борислав Инчев дадоха старт на изграждането на 4-тата за годината и 14-тата за мандата детска площадка в района.
Тя е с площ от 220 кв. м. и се намира на близо кръстовището на улиците Тодор Александров и Дрин.
Площадката ще бъде обезопасена от всички страни с ограда, навсякъде, където е необходимо ще бъде поставена ударопоглъщаща настилка, която ще е разграфена и за игра на дама.
Ще има 10 пейки и малка беседка за децата.
Площадката ще е с комбинирано съоръжение, люлка, пързалка и занимателен панел, като всички те са сертифицирани за безопасност и сигурност.
Срокът за строителството е до края на август, но ще се постараем още до средата на месеца да бъде готова, коментира Борислав Инчев.
Инвестицията е 57 000 лева, които са отпуснати от бюджета на община Пловдив.
Избрахме това място по изрично желание на живеещите в зоната. Освен това то е естествено сенчесто и благоприятно за игра през лятото, защото е оградено от всички страни с големи дървета, посочи още Борислав Инчев.
По думите му с изграждането на площадката, която ще отговаря на всички изисквания за безопасност, се спират и апетитите на предприемачи за застрояване на терена.
Детските площадки са приоритет за нас и затова влагаме толкова средства в тях. Въпреки 14-те, които вече сме направили има необходимост от нови. Районната администрация на Южен разполага с 9 проекта с влезли в сила разрешения за строеж, които при наличие на необходимото финансиране, могат да стартират на момента, каза още кметът на Южен.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм