Кой остави Радев без вечеря в Талин?

Автор:
Сряда, 21 Октомври 2020 08:56
Кой остави Радев без вечеря в Талин?

Не можах да разбера как някой член на правителството е лишил президента Румен Радев от една вечеря в Естония и изобщо в тази интрига, ако всичко това е интрига, какво участие имаме ние. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по Нова телевизия.

Коментарът бе в отговор на въпрос на водещите относно скандала с върнатия снощи от Талин български държавен глава заради това, че не съобщил, че е бил в контакт със заразения с коронавирус шеф на ВВС миналия петък, а отишъл на инициативата Три морета на НАТО в Прибалтика.

Всичко е въпрос на лична отговорност. Никой не е имунизиран от контрола на държавен орган. Аз също. Предполагам, че Радев е бил предупреден. Всеки съвестен гражданин би следвало да се съобрази с препоръката, коментира още Дончев.

По думите му няма държавен орган, който да следи всяко едно лице.

Няма как, ако под карантина са хиляди до всеки да има полицай или служител на РЗИ. За каквито и мерки да говорим, на първо място е личната отговорност. Трябва да се мисли за близките, за приятелите. Това е същият механизъм, когато някой си хвърля фаса и след това се оплаква, че му е мръсно, каза Дончев.

И допълни: Не съм в течение на детайлите, но мисля, че държавниците освен всичко друго, което правят, трябва да дават и пример.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм