Байдън за Тръмп: Пудела на Путин!

Автор:
Сряда, 30 Септември 2020 07:33
Байдън за Тръмп: Пудела на Путин!

Първият телевизионен дебат между президента на САЩ Доналд Тръмп и претендента за поста - бившия вицепрезидент Джо Байдън, се състоя в Кливланд, Охайо.

Двамата кандидати не се ръкуваха заради предварително съгласуван с мерките за коронавируса протокол.

Модератор на 90-минутния дебат бе журналистът от Фокс нюз Крис Уолас, съобщи Ройтерс.

Самите избори са на 3 ноември. На тях американците ще могат да гласуват и по пощата, което според Тръмп ще доведе до множество манипулации.

По информация на организаторите в залата е имало около 80 души, включително членове на семействата на двамата кандидати, хора от щаба им, служители по сигурността и журналисти.

COVID-19, расова дискриминация, правосъдие и здравеопазване. Това бяха основните теми, по които спориха Тръмп и Байдън. Двамата се захапаха яко, започнаха да летят обиди.

Байдън дори нарече Тръмп Пудела на Путин, защото отказва да каже и дума за премиите за убийства на американски военни, предаде Франс прес.

Според няколко американски медии руски агенти са раздавали пари на бойци, близки до талибаните, за да убиват американски войници в Афганистан. Всички знаят, че той е лъжец, каза още бившият вицепрезидент по адрес на Тръмп и го нарече клоун.

У вас няма нищо интелигентно, каза президентът републиканец, обръщайки се към Байдън. Тръмп нарече опонента си марионетка на радикалната левица.

Първата тема, по която влязоха в сблъсък двамата кандидати за президент на САЩ, бе Върховният съд, съобщи ДПА. Тръмп защити решението си да номинира Ейми Кони Барет на мястото на починалата миналата седмица съдийка от Върховния съд Рут Бейдър Гинсбърг.

Кандидатът на Демократическата партия за Белия дом отвърна, че е трябвало да бъде изчакан резултатът от изборите на 3 ноември и победителят от този вот да номинира следващия съдия.

С номинирането на Барет, смята Джо Байдън, президентът цели отмяна Закона за достъпно здравеопазване, което ще лиши по думите му 20 милиона души от здравно осигуряване. Той добави, че ако стане президент, ще разшири обхвата на програмата за здравно осигуряване, известна като Обамакеър.

Кандидатът на Републиканската партия обвини Байдън, че иска да разруши частното здравеопазване и че е под контрола на социалистите в Демократическата партия.

Двамата кандидати за президент на САЩ влязоха в спор по трънливия въпрос за расизма и дискриминацията, съобщи ДПА.

Джо Байдън обвини президента Доналд Тръмп, че опитва да насади омраза на расова основа и да всее разкол в американското общество. По думите му "има системна несправедливост в тази страна".

Тръмп репликира, че има голяма подкрепа сред афроамериканците и добави, че през 90-те години, когато е бил сенатор, Байдън е прокарал закон за престъпността, който е бил в ущърб на чернокожите в САЩ.

Вижте закона за престъпността от 1994 г., където ги нарекохте "суперхищници". Афроамериканците били "суперхищници". . . Те все още помнят това, каза Тръмп.

Модераторът на дебата Крис Уолас попита президента дали осъжда поддръжниците на теорията за превъзходството на бялата раса. Разбира се, склонен съм да го направя, отговори Тръмп, но бързо смени темата и каза, че според него основните отговорни за насилието в САЩ по време на протестите са леви групировки като Антифа.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп атакува кандидата на Демократическата партия за президент Джо Байдън заради желанието му за ново затваряне на икономиката при скок на инфекциите с коронавирус, предаде ДПА.

Той ще я затвори отново и ще разруши тази страна, каза Тръмп и добави, че много хора ще пострадат при налагане на нова карантина.

Байдън отговори, че в момента заетостта е по-малка, отколкото когато Тръмп встъпи в длъжност преди близо четири години.

Той трябваше да се погрижи за нуждите на американците, за да можем да отворим по безопасен начин икономиката, каза бившият вицепрезидент.

Според Байдън президентът е по-загрижен за икономиката и фондовата борса, отколкото за спирането на разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

В края на дебата кандидатът за Белия дом от Демократическата партия Джо Байдън пое ангажимент да признае резултатите от президентските избори на 3 ноември. Президентът републиканец Доналд Тръмп избегна този финален въпрос на модератора.

Доналд Тръмп не отговори на въпроса на модератора Крис Уолас за признаването на изборните резултати и за пореден път заговори за манипулиране на вота.

Ще има измами, каквито не сме виждали никога, каза Тръмп, който от седмици твърди, без да има доказателства, че гласуването по пощата ще доведе до измами.

По думите на президента обявяването на окончателните резултати може да се забави с месеци.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм