Неуправляемата глупост Румен Радев

Автор:
Вторник, 28 Юли 2020 06:45
Неуправляемата глупост Румен Радев

Радев прави преврат, вдигайки на революция уличната тълпа, като се опитва да го легитимира като „борба с мафията“. Легитимацията е лесна, тъй като говори от президентската трибуна, която институционализира всяка негова позиция, дава ѝ особен смисъл. Каквато и нелепица да изкаже, тя придобива „политическа истинност“, защото е изказана от президентската институция.
Защо Радев не пожела „смяна на системата“, докато беше генерал от ВВС? Подобно действие тогава щеше ясно да се определи като военен преврат. Сега звучи далеч по-меко „граждани се борят с мафията“.

Склонността на Радев към екстремно поведение е истински опасна и представлява избухване на форма на психическо задържане у един човек, обучаван за война. Радев никога няма да може да бъде нормален политик, защото показва неравновесие, склонност към радикализъм и безотговорност за последствията. Енергията му за риск се прехвърли в гражданския политически сектор, където рисковете трябва да се управляват и намаляват до нищожност, а не да се продуцират.

Поведението на Радев през последните няколко месеца показва, че той е напълно непригоден за упражняване на политическа власт. На този човек може да му хрумне всичко по всяко време и той да го въведе за легитимация през президентската трибуна. Неуправляемата глупост, маскирана с добри намерения, създава екстремизъм в политиката.

На кого му трябват преврати? Да се яви на изборите, да ги спечели и да управлява. Корнелия въведе нестабилен човек във властта, без политическа подготовка, със силно задържане на дълбоки психически напрежения, с изкривена емоционална дължина на вълната, с тежка болезнена зависимост от ограничената си жена, с нисък хоризонт за реалните бъдещи процеси, с шизофренна незаинтересованост от последствията, предизвикани от неговите действия. Така правят лудите - подпалват сградата и чакат полицията и пожарната да дойдат, за да могат да си поговорят, да бъдат в центъра на бедствието, че им е скучно и нямат значение.

От Фейсбук профила на журналистката Калина Андролова

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • читател

  отговори на: Слай

  Слай, комунистическа отрепко... "Децата" по улиците са толкова дебилни че не е за вярване. Идиотчетата по улиците ще правят "национален протест" на рождения ден на Черепа. https://i.ibb.co/zRP1Vnt/image.jpgТриенето на билетчетата на Черепа идиотчета, мизерни, сега смениха с хвърляне на пъдпъдъчи яйца... Отново нелепо луксозна разхищение на децата-идиотчета по улиците.

 • Бай Йордан

  Не е виновен този който яде баницата а тоя който му я дава.За простотията на Радев /пиша Радев защото за мен той не е президент а просто комунистическо чучело/ няма аналог в нашата политическа история.В близкото минало викахме УРА на правешкия простак, когато едва помахваше с ръка от мавзолея сега УРА за юмрука на Радев – само че , да да ама НЕ и заслужаваш линч.

 • читател

  отговори на: Бай Йордан

  Бай Йордане, объркал си понятията. Преди викахме "ура" на правешкия простак, ама десет години правим същото и с банкянския тъпак! От писанието ти личи, че и ти си същия каун като тях! Може би се облажаваш от "мазнинките" на Разбойко?! Простено да ти е, простотията е безкрайна по тези ширини! А Румен Радев не си спомням някому "баница да е давал", цървул селски!

 • читател

  отговори на: читател

  Протест-дебил, шофьорът на самолет Радев, първо с любовницата си във ВВС, ген. Деси е почнал, а после далаверки с военни имоти, дебил малоумен.

 • читател

  отговори на: читател

  Това е нищо в сравнение с безкрайните далавери на пожарникарчето Борисов, мутирала отрепка!

 • читател

  отговори на: читател

  Бля, бля, бля - типично за протест-отрепките, които не случайно отказват да дадат тестове, като идиота Кържилов за накотици и алкохол. пияни дрогиради идиотчета, фантазиращи и вярващи на отровни глупости.

 • Az

  Трол нещастен (Авторката)

 • читател

  Глупостта на шофьора на самолет Радев е управляема и от ген. Решетников от ГРУ.

 • читател

  Ти търси надрусаните и пияните между онези, които отрепаха Милен Цветков, щото види се и той ще отърве кожата, благодарение на богатата си куха майка! Корупцията си знае работата, малоумнико!

 • Хитрата сврака

  Радеви са идиоти един Бошков даже ги наеба. Малкия Череп Мунчо Радев мисли че да шофира въртолет е като да управлева държава. На Деса й е простено. Радев Бръмбъра Мая Гаргата какви идиоти на фона на националиста ББ патриот.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм