Съдят кравар изстрелял 11 патрона в съсед

Автор:
Понеделник, 03 Февруари 2020 12:48
Съдят кравар изстрелял 11 патрона в съсед

76-годишният кравар Стефан Говедарски от кв. Генерал Николаево в Раковски, който гръмна 33-годишния си съсед на 2 октомври миналата година, застава пред съда.

Той  изстрелял в гърба на Иван Гълев  цял пълнител с патрони.

Поводът за инцидента - скандал заради животните на Гълев, които влезли в имота на Говедарски. Напрежението между двамата тлеело обаче няколко месеца преди това.
 
През лятото на 2018 г., между двамата се породил конфликт, защото Гълев, който гледал крави в съседство до Говедарски, се отказал от пастир, който се грижел за животните на двамата. Той започнал сам да ги извежда на паша, но не пожелал да вземе тези на съседа си.
 
Говедарски недоволствал, защото смятал, че той оставял животните да пакостят в района на фермата му. Кравите понякога бутали оградата или влизали в нивата с люцерна. Двамата често си разменяли обидни реплики и се карали.

На 2 октомври 2018 г. дядото. употребил алкохол.Той установил, че по оградата му пак има поражения и предположил, че са от кравите на комшията. Излязъл от фермата си, като взел със себе си пистолета с налични 11 патрона в пълнителя. Към 18 часа видял, че Гълев прибирал кравите си към своята ферма.

Пресрещнал го и му казал, че ще го убие. Извадил от кобура оръжието си и ударил с него два пъти по лицето комшията си, като му причинил контузни рани. Той бързо се обърнал и тръгнал да се отдалечава по пътя. Опитвал се да набере тел. 112, за да потърси помощ. В този момент пенсионерът се прицелел с оръжието по него.

Стрелял няколко пъти и му причинил три наранявания по тялото. 

Пострадалият усещал болка, но въпреки това продължавал да върви. Тогава възрастният мъж се прицелил в главата с последния патрон, но не го улучил. Според събраните доказателства по делото, Говедарски изстрелял 11 патрона. След това тръгнал към своята ферма. 

Гълев легнал на земята и въпреки болката, успял да набере тел. 112. На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Пострадалият бил откаран в болницата, където му е оказана спешна лекарска помощ, благодарение на която е спасен животът му.

При обиските на дома на стрелеца бил открит празния пълнител. Той имал разрешително за огнестрелно оръжие – пистолет „ЧЗ – Чешка збрьовка 75В“ и боеприпаси за него.

7 свидетели са били разпитани по време на досъдебното производство.

Припомняме, че Говедарски бе освободен под домашен арест заради тежкото му здравословно състояние.

При гледането на мярката той се разплака в залата на Окръжен съд и обясни, че има много здравословни проблеми.

Искрено съжалявам. На тази възраст няма да мога да издържа в ареста. Болен съм много от три години. Пия различни лекарства - аспирин, антибиотици. Имам съсиреци, тромбоиди, които отиват към сърцето и мозъка. Моля да ме пуснете под домашен арест, да си отида у дома. Имам жена, внуци имам, няма да съм сам. Моля ви, умоляваше със сълзи на очи Стефан Говедарски.
 
Говедарски страда от тромбоиди, каквито има в аортата, близо до сърцето и в гръдния кош около ребрата, вероятно заради стара травма. Това призна и съдия Екатерина Роглекова след като се запозна с приложените медицински свиедетелства.

 

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е от 10 г .до 20 г. „лишаване от свобода“. 

 

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм