Втори скандал с Мая: Пълноправен юрист ли е?

Автор:
Четвъртък, 12 Септември 2019 08:27
Адвокат Емил Георгиев Адвокат Емил Георгиев

Ето какво написа адв. Емил Георгиев по повод висшите образования на кандидата на БСП за кмет на София Мая Манолова:

Видно от биографията й в Уикипедия, тя "Завършва история в Москва, след което получава дипломи по икономика (1994) и право (1996) година от Университета за национално и световно стопанство в София."

Право за 2 години (4 семестъра) не се завършва!

За 2 години вероятно е придобила професионална квалификация "юрист с ограничена правоспособност" (за бизнес и държавна администрация), като е положила само 1 държавен изпит, а срокът на обучението в степен „магистър по право“ е 11 семестъра и завършва с полагането на три държавни изпита: „Гражданскоправни науки“, "Наказателноправни науки” и „Публичноправни науки“ в съответствие с Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше юридическо образование.

Завършилите обучението получават професионалната квалификация „юрист“, като придобиват юридическа правоспособност след 6-месечен (през 1996 г. 1-годишен) юридически стаж и полагане на практико-теоретичен изпит в съответствие с изискванията на Закона за съдебната власт.

П.П. За "историческото" образование на Пчеличката - Калинка вижте поучителното четиво на Григор Лилов...

ТОВА Е ВТОРИ СКАНДАЛ С МАНОЛОВА, СЛЕД КАТО ВЧЕРА ДВУКРАТНИЯТ ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН ПО БОРБА АРМЕН НАЗАРЯН ОБЯВИ, ЧЕ НЕ Е ПОДКРЕПЯЛ КАНДИДАТУРАТА Й ЗА КМЕТ И НЕ Е УЧАСТВАЛ В ИНИЦИАТИВНИЯ Й КОМИТЕТ. #КОЙ ГО Е ВПИСАЛ - МАНОЛОВА МЪЛЧИ!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Осата Мая е и измамничка - напълно типично за червените боклуци, водени от Мадам Лъжа... И лъжливата на всеки километър луда кучка Йончева...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм