35 каравани пренасят 200 артисти в Пловдив за десет дни

Автор:
35 каравани пренасят 200 артисти в Пловдив за десет дни

200 международни артисти от 15 пътуващи театъра на четири държави вече се настаняват в кварталите на Пловдив. На коне, велосипеди, каравани и пеша артисти от Белгия, Франция, Италия и Швейцария създават 3 артистични лагера за Пловдив – Европейска столица на културата. Всички те са част от проекта „Пловдив Каравана“ на Международно обединение на близо 60 пътуващи театъра (CITI).

Повече от 35 каравани, 20 камиона, 10 каруци с коне пренасят от различни кътчета на Европа лагерите, които ще бъдат разположени на три различни места – кв. „Столипиново“ (двор на ОУ "Пенчо Славейков"), Гребна база (зад Хангарите) и кв. „Тракия“ (срещу СУ "Черноризец Храбър").

От 1-и до 10-и юни гражданите и гостите на града ще могат да се радват ежедневно на различни работилници, музика, представления, комедианти и разказвачи на приказки. Вечерите ще завършват с атрактивни представления. Зрителите ще могат да наблюдават театър с големи кукли, цирк, както и да се включат в уъркшоп за изработване на инструменти.

За авантюристичната покана на града през 2013-а CITI да се включат в надпреварата за Европейска столица на културата споделя Андреас Кристоу. „Почувствахме се поласкани и приехме приключението“, казва той и допълва, че с престоя си тук искат да създадат връзка с хората. Основната им цел е да представят различията между нациите, но и това, което ги обединява. Чрез истории за пътя да вдъхновят младите поколения и да им подадат ключа към по-добър живот. Така кварталите на Пловдив ще се превърнат в дом на странстващи селища, в които местни и чужди ще се обединят от изкуството.

Кулминацията на „Пловдив Каравана“ ще е на 10-и юни с голям парад, който започва 17.00 часа от паркинга на х-л „Тримонциум“. Поканени са всички гости и граждани на Европейска столица на културата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм