Танцов спектакъл със световни артисти - на Балканско турне

Автор:
Вторник, 28 Май 2019 12:09
Танцов спектакъл със световни артисти - на Балканско турне

„КОПНЕЖ“ е танцовият спектакъл, който ще бъде представен като част от Balkan Dance Project през юни в София и Пловдив, а след това танцовите артисти от Словения, Босна и Херцеговина, Хърватска и България заминават на балканско турне.

По покана на софийската компания за съвременен танц ATOM Theatre за първи път Balkan Dance Project стъпва на българска почва и то с две премиери. Основана в Белград, танцовата платформа дава възможност на млади обещаващи таланти от балканските страни да изследват в общо преживяване човешки истории, засягащи под една или друга форма балканските нрави. Тази година водещо чувство на концепцията на продукцията е копнежът.

Хореографът и творчески директор на АТОМ Театър - Стефания Георгиева, в рамките на три репетиционни периода успя да синхронизира международния артистичен колектив. Чрез движение, танц, музика, сетивен и интимен работен процес професионалните танцьори изследваха естеството на копнежа и цикъла на желанието.

Това е танцова работа за ненаситния „глад“, който никога не може да бъде утолен; за желанието и многото му форми, за копнежа да постигаме, за нуждата да печелим, да сме първи, да знаем, да можем, да мачкаме, да чупим, да притежаваме, да малтретираме, да казваме „не“. За вниманието, за което толкова жадуваме. Танцова работа не за чувствените удоволствия, въжделения, обектите на желанието; не за нуждата от просветление, стремежа, идеала; не за същността на копнежа, състоянието на духа и душата, на тялото, или нещо повече от това.“ – споделя Стефания за продукцията и това какъв е подтикът ѝ да изследва чувството на копнеж.

Спектакълът ще бъде представен премиерно в два последователни дни:

19:00 часа, 8 юни (събота) – на сцената на Военен клуб – Пловдив като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.

19:30 часа, 9 юни (неделя) - на сцената на ДНК, София като част от събитията, подкрепени от СП „Култура“ на Столична община

Билети: онлайн и на място, 12 лв.

Хореограф: Стефания Георгиева

Танцов екип: Калина Георгиева, Дорина Пунчева, Радослав Йорданов, Mojca Majcen (Словения), Branko Mitrović (Босна и Херцеговина), Endi Schrotter (Хърватска)

Музика: Проф.Д-р Димитрина Кауфман и Мария Кауфман
Фотограф: Иван-Александър

Продуцент за България: ATOM THEATRE

Проектът е част от програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е подкрепен от Програма „Култура“ на Столична община.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм