Изложба на Ивайло Димитров в галерия Възраждане

Автор:
Сряда, 24 Април 2019 18:09
Изложба на Ивайло Димитров в галерия Възраждане

На 30.04.2019 г. от 18:00 ч. в салона на галерия Възраждане ще се открие изложба живопис „Носталгия по български“ на Ивайло Димитров.   Изложбата ще продължи до 20.05.2019 г.

С новата изложба на Ивайло Димитров отново попадаме в един живописен свят, който няма аналог в съвременния ни бездушен, невропатичен, „глобален“ мир, където ние знаем всичко и от нищо не се интересуваме. Художникът рисува не живота, а битието, което носи и хумора, смеха, и иронията, и заигравката с верското лицемерие и битовите подробности, и елементите на онази българска духовност и ценна първичност, която сме на път да погубим. И в същото време добрата, светла усмивка на картините ни възторгва и просветлява.

Биография на Ивайло Димитров:

Ивайло Димитров е роден през 1967 г. в София. През 1986 г. завършва Художествената гимназия – София. През 1998 г. завършва Национална художествена академия , София , специалност „ Графика” при проф. Галилей Симеонов. Има осъществени 15 самостоятелни изложби. Илюстрирал е две книги „ Чудния свят на шахмата” от Костас Царухас и стихосбирката на Мария Чомакова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм