Тракийско трио на Камерна сцена Пловдив

Автор:
Понеделник, 22 Април 2019 12:29
Тракийско трио на Камерна сцена Пловдив

Тракийско трио” THRACIAN TRIO е формирано по идея на гръцкия композитор Димитрис Свинтридис, който е член на съюза на „Гръцките композитори”. Създател на над 80 произведения за различни инструментални състави и носител на награди от престижни конкурси. Произведенията му се изпълняват в Испания, Гърция, Русия и др.

В програмата, освен произведения за трио, ще се представят творби за пиано, пиано и цигулка, пиано и кларинет с идеята за мултимедионалност.

Еви Кириазиду (пиано), Раиса Попаилиду (цигулка) и Игор Ефтимов (кларинет) са възпитаници на престижни европейски училища: Университет „Моцартеум”, Залцбург и Институт „Гнесини”, Москва. Преподаватели в Държавни консерватории в Гърция, те развиват активна концертна дейност в Австрия, Германия, Словакия, Русия и др.

Концертът е тази вечер от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Билети се продават на място преди събитието, на касата на Операта и в цялата партньорска мрежа на Ивентим.бг

Концертите от „Камерна сцена Пловдив“ се осъществяват с подкрепата на Община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2019 година.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм