"Ало, Банов" няма! Йончева клеветила

Автор:
Събота, 13 Април 2019 09:23
"Ало, Банов" няма! Йончева клеветила

Ще проверя всички възможни варианти да си търся правата, сега няма да коментирам, но винаги съм бил убеден в правотата си.

Това каза министърът на културата Боил Банов по повод отказа на Специализираната прокуратура да му повдигне обвинение по сигнала на водачката на евролистата на БСП за европейските избори Елена Йончева, която е обвинена в пране на пари в особено големи размери.

Става дума за публичното твърдение на Йончева, че Банов опростил поне 700 хиляди лева неустойки на фирмата - изпълнител на проекта Ларгото в София, станал известен като Ало, Банов.

С прокурорско решение от 11 април специализираната прокуратура отказва да повдигне обвинения на министъра на културата Боил Банов по подаден сигнал от депутатът от БСП Елена Йончева за опрощаване на поне 700 000 лв. неустойка на фирмата строител на втори и трети етап от "Ларгото".

В заключението на прокурора Георги Николова се казва, че след внимателен анализ на всички материали, приложени по преписката, в хода на проверката е установено, че липсват достатъчно данни, които да установяват елементи от състава на престъпление от общ характер.

Не са установени и каквито и да е нарушения на служебни задължения от длъжностни лица - министър, зам.-министър и други лица, които са изпълнявали функцията на възложител.

В решението се посочва още, че не може да се прави извод и за извършени от тях действия за набавяне на имотна облага за себе си или за другиго.

"Длъжностните лица са действали законосъобразно и правилно, в съответствие със задълженията по сключените договори, положили са значителни усилия за изпълнението им в срок и са предприели необходимите действия за качествено и точно изпълнение на проекта, осъществявайки необходимия контрол при изпълнението, включително проследявайки и документите за отчетността на разходваните суми.", пише в прокурорското решение.

Не са установени неверни обстоятелства и забавяне при изпълнението на проекта.

С оглед на направената проверка се отбелязва и, че не се налага намеса на прокуратурата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Червената чумава коза МилиЙончева и истина. Оксиморон! Да видим днес партизаните ще прецакат ли Мадам Лъжа...

 • Григорова

  Ало Банов има и още как! Когато съдебната система се освободи от зависимостите ще има много хора да пишат "именувам се", но всяко нещо с времето си!

 • читател

  отговори на: Григорова

  Да, Григорова, именуваш се Христов, Иво Христов. И да червените прецакаха Мадам Лъжа, ще видим по-нататък какво ще се случва в червеното влакче на ужасите!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм