Премиера на Дом от Камелия Кучер: великолепен роман

Автор:
Понеделник, 18 Март 2019 10:22
Премиера на Дом от Камелия Кучер: великолепен роман

Издателска къща „Хермес“ ви кани на ПРЕМИЕРА на романа „Дом“ от Камелия Кучер в град Пловдив. Заповядайте на 19 март (вторник) от 18,00 часа в Книжарница „Хермес“ - Централ, бул. „Княз Александър I“ №43.

Камелия Кучер (1985 г.) издава своя дебютен роман „Дом“ след години пътуване по света, преди окончателно да се завърне в България заедно със семейството си. Живяла в Русия, Испания, Швейцария и Франция, Камелия Кучер завършва образованието си в Женева.

Любовта към думите съпровожда целия живот на Камелия, а „Дом“ е написан в рамките на една година. Както самата тя го описва: „едно откровение, най-сетне узряло достатъчно, за да стигне до света извън бюрото ми“.

За книгата

Една трогателна история, преплела много човешки съдби
по пътя им към Дома!

Париж, 2016 г.

Франсоа Бернард е уважаван преподавател в Сорбоната и литературен критик. Той разказва една история, която започва, когато е бил на 13 години.

Марсилия, 1967 г.

Франсоа расте без обич и подкрепа от отчуждените си родители. И го приема за нормално. До деня, в който семейството на най-добрия му приятел Джейкъб гокани на вечеря. Сравнението между уюта и топлината в тяхната къща и студенината и пустотата в неговия дом е болезнено. В тежката и драматична за него нощ Франсоа среща младата и красива алжирка Фатима. И това белязва живота му завинаги. Благодарение на нея той тръгва по пътя на съзряването. Път, който ще го отведе в Париж, но и много по-далеч – към любовта, прошката и осъзнаване смисъла на живота.

Антон Баев за "Дом" на Камелия Кучер:

Романът "Дом" е изключително добър - болезнен и нежен, предизвикващ и изплъзващ се едновременно текст, написан на невероятно пластичен език, далеч, далеч надхвърлящ нивото "дебют"! Роман - блян, роман - ерупция. Роман, който съдържа сърцевината на романовото по един чудесен начин - да ни отнесе в едно "другаде", уж близко и възможно, но изплъзващо се в онова красиво далечно, постижимо само с възможностите на въображението.

Честно казано, като четох първите 50 страници, си помислих да не е мистификация, да не би някой европейски писател да се крие зад името Камелия Кучер - наистина великолепен текст! С нетърпение очаквам втори роман от Камелия.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм