Живопис на Даниела Прокопец в галерия Лабиринт

Автор:
Понеделник, 07 Януари 2019 17:20
Живопис на Даниела Прокопец в галерия Лабиринт

Даниела Прокопец е художничка от Австрия, която живее и работи в Пловдив вече повече от година.

Учила е изкуство в Болоня, Италия и в Линц и Виена, Австрия.

„Игра на форми“ е заглавието на първата и самостоятелна изложба в България, в галерия Лабиринт - Пловдив, ул. Ангел Букорещлиев 1.

Тя ще ни потопи в един абстрактен визуален свят, изобразяващ неща, за които още няма измислени думи. Сякаш попаднал на непозната планета, зрителят може свободно да даде име на света, който ще открие в работите на художничката.

В последните години Даниела Прокопец се концентрира върху абстракната живопис. Създава своя специфична техника, която нарича "Aquarelldruck" (акварелен отпечатък), в която с цветни моливи дорисува вече случайно създадени с боите петна върху листа, а от цветните листове прави и колажи, в които добавя и отнема от материала, за да получи една пластична и богата живописна маса. По този начин се получават нежни и ефирни картини, чието пространство обитават непознати, но изключително живи форми.

Ето как самата авторка описва своята работа:

„Работата ми е в областта на напрежението между съвпадението и контрола. С умишлено изключване на собствения контрол, създавам форми, които съставят картинни структури. Случайно се появяват, умишлено ги укрепвам, подчертавам, или унищожавам в колажи.

Форми, които се появяват

израстват

застъпват се

изплуват от мъглата

излизат от нищото

и изчезват отново

цветове

които се сливат помежду си

замъглени

и разместени в същото време

недовършени

и все още видими“

Изложбата на Даниела Прокопец ще може да видите в галерия Лабиринт от 8-ми до 19-ти януари. Галерията работи в делничните дни вечер от 17 до 20 ч., и през деня от 11 до 16 ч. през уикенда, почива в понеделник. "

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Лабиринт

    Галерията се намира близо до Джумаята, на ул. Ангел Букорещлиев 1, в дъното на двора :)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм