Лодката на критикарите на откриването на EСК скоро ще потъне

Автор:
Понеделник, 07 Януари 2019 13:23
Лодката на критикарите на откриването на EСК скоро ще потъне

Лодката на критикуващите ще потъне скоро, така че е добре всички критикари да скочат от нея.

Това заяви кметът Иван Тотев по повод критиките на избрания формат за откриването на Пловдив ЕСК 2019.

Това е момент, който се случва веднъж в живота, специален формат и събитие и е привилегия за нас, че се случва точно в нашия управленски мандат., посочи още градоначалникът.

Той допълни, че сцената е 360 градуса, което значи че отвсякъде ще може да се гледа.

Публиката ще е разположена в двете посоки по протежението на бул. Цар Борис Трети Обединител – към Патологична бременност и в Тунела.

Има място и от северната стена на пощата, където ще се махне оградата.

Още от бившата Руска книжарница се открива прекрасна гледка към кулата.

Така е изчислена локацията, че да побере 50 000 души.

Медиите ще са на терасата на пощата, официалните лица – в Тримонциум.

Има цели семейства пловдивчани с малки деца, баби и дядовци, които с удоволствие се включват в проекта, каза още кметът.

Вече стана ясно защо е избрана тази локация на това огромно съоръжение - ако бе на площад Централен - там се събират не повече от 5000 души, а и няма как сценатада се вижда от всички страни.

Така Тотев отговори задочно на критиките защо за кулата не е избрано площадното пространство.

Това не е просто един концерт и поредната сцена, това е мястото, което е най-видимо и има много въздух. Сцената ще бъде запомнена и въпреки всички шеги и закачки покрай нея, в историята ще останат само хубавите събития, моменти, проекти, зони и сгради реализирани в рамките на програмата и извън нея, сигурен е градоначалникът.

Няма как всички хора да почувстват атмосферата при откриването от различни точки на града, ако кулата не бе позиционирана на бул. Цар Борис Трети. Не съществува друга локация, която да възпроизведе това което искаме – голям празник в сърцето на града,допълни кметът.

Той подчерта, че със собствениците на всички ресторанти в центъра има договорка да работят до късно. 

Тотев посочи, че очаква минимум 30 000 души да дойдат на откриването.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • Гергов

  отговори на: Койчо от Койнаре

  Така кажи бе моймче - и ела в БСП!

 • Колко ГЕМИИ БЕЗкритични подмазвачи потънаха?

  За многохилядните навалици зрители ще се посмеем следващата седмица; ХОТЕЛИЕРИТЕ вече ронят горчиви сълзи, зле изпързаляни . . .
  Историята ЩЕ запомни (не за „много дълго време“, а ЗАВИНАГИ) подвизите и постиженията и малоумните „проекти“ на тази крадлива управа на инджинеринг Иб. Тотев и неговата шайка от асфалтаджии, автобусаджии, велосипедаджии, предприемачи (с техните подизпълнители, плочкаджии, украсители, подобрители и разхубавители и ласкатели).
  РежимътБоБоТРИ ако не го закопае това градче със затихващи функции, то самата емиграция ще го изпразни – да се чудим кои пенсионери за колко епохи има да му изплащаме борчовете (след като е разпродал де що докопа общинска собственост)

 • Селски червен боклук, бягай в ТКЗС-то на с. Ягодово... И вземи президетчето на бомбето Радев, да не набие пак някое дете...

 • свинепас

  Мамин , не ги слушай .Гътай прасетата да нараниш народа. Убаво се усети , че туй е култура. Само Боко дето те обърка да дадеш назаде.

 • Дъно, дъно, дъно

  Никога, никога и в най-черните си мисли не съм предполагала, че нивото на управление на Пловдив ще е толкова обидно ниско. Простотията и липсата на интелектуален, човешки и административен капацитет удариха дъното. Градът е разсипан, една разорана картофена нива. Срам ме е да поканя който е да е за ЕСК. И сега за капак одеяла ще раздава, пък и тръгнал с тях да се снима. Не, не, просто нямам думи. Ниво на пиколо от късния соц.

 • Явор

  Ще съберат 30 000 герберски трола с рейсове от цялата страна. Може да ги омешат и с малко орки. А и няколко Назгула от партийното ръководство щели да присъстват в Мордор - с цялото това стълпотворение, плюс смрадливия въздух и кулата - ще сме едно към едно.

 • читател

  отговори на: Явор

  Ти ще си закопан в землянката на червените боклуци. Там си стой червена дървеницо!!!

 • Веселина

  Съжалявам че няма да преставам на най великото събитие в моят прекрасен град!Но съм горда че ще покажем на света нашият вечен и прекрасен град!

 • Михаил

  Горкото човече, разкопало Пловдив и построило само за покровителите си

 • читател

  отговори на: Михаил

  Прекрасно развитие и обновяване на Пловдив. Селяндурите разбират само от кочини... Червени кочини.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм