Швейцарски пътуващ театър обучава актьори

Автор:
Сряда, 07 Ноември 2018 12:10
Швейцарски пътуващ театър обучава актьори

Днес в СКЛАД - новото място за култура в Тютюневия град, започват творчески работилници за български актьори обединени от мотото „Идентичност, произход и „Одисея“. Те се организират от швейцарския пътуващ театър Les arTpenteurs, като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата и ще продължат до 9 ноември. 

Работилниците са част от проект „Пловдив Каравана“, който през 2019 година ще събере 13 творчески компании от Белгия, Франция, Италия и Швейцария в града на тепетата. Участниците в тях провеждат физически и вокални тренировки и изследват идентичността чрез снимки и песни. Българските актьори се превръщат в екскурзоводи и също както в туристическа обиколка, те представят на публиката епични моменти и живи картини от приключенията на Одисей.

Швейцарският пътуващ театър Les arTpenteurs е под ръководството на Шантал Бианки и Тиери Крозат. Основната му цел е насърчаването на културно посредничество с местното население и актьори. Той е достъпен, популярен и ангажиран, като съчетава маски, поезия, музика и хумор.
През следващата година, компаниите- участници в „Пловдив Каравана“ ще направят пътешествие от родните си места до Европейската столица на културата пеша, с коне, велосипеди или камиони.

Тук от 1 до 10 юни 2019 г. ще създадат три големи артистични лагера - в квартал Тракия, Столипиново и Гребната база. Повече от 200 творци, техници и арт хроникьори ще пристигнат, за да споделят своето изкуство с гостите и жителите на град Пловдив.
Повече за събитието може да намерите на:
https://www.facebook.com/events/277028049601069/

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм