Ели Видева представи Палимпсест в Дома на писателите

Автор:
Събота, 20 Октомври 2018 15:17
Ели Видева представи Палимпсест в Дома на писателите

Поетесата Ели Видева представи новата си стихосбирка Палимпсест в Дома на писателите - Пловдив по време на традиционните вече Съботни литературни матинета.

За стиховете на Ели, която е професионален математик, говори поетът Иван Странджев.

Видева разказа как се е родило заглавието на сбирката, от което тръгнали и самите стихове - Палимпсест. Случайно дочула по телевизора Нешънъл джиографик да обяснява надълго и нашироко историята и значението на палимпсеста.

Поетесата сравни технологията на изтъркване на повърхността за нанасяне на нови писмени знаци и свидетелства с всичко онова, което става в душите ни. Искаме да изстържем много от случилото ни се, към друго - да се връщаме непрекъснато, каза Ели Видева и прочете заглавното стихотворение.

Матинето премина във весел разговор за смисъла на преподаването, учителстването и даскалуването - трите са във възходящ порядък в геометрията на Ели Видева, а завърши с автографи и на часа хасковско домашно вино и вита баница.

Следващият гост на Съботните писателски матинета е поетът и историк Йордан Велчев - 27 октомври, 10,30 ч., ул. Княз Александър Батенберг, ет. 2. Вход свободен.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм