Първата флейта на Одрин подкрепи проекта Немруд

Автор:
Четвъртък, 11 Октомври 2018 19:33
Първата флейта на Одрин подкрепи проекта Немруд

Преподавателката в Тракийски университет Одрин Чисем Йонвер Зафер беше специален гост на фотографската изложба и срещата с участниците в проекта „Заедно се катерим на Немруд“.

Събитието организирано от Българско-турски литературен клуб беше проведено под патронажа на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.

Тази година участниците в проекта „Заедно се катерим на Немруд“ след завръщането си в България решиха да организират фотографска изложба и да разкажат на пловдивчани за това магично място.

Проекта де провежда за 19-ти път, а с подкрепата на Генералното консулство на Турция за девета година в прикличунието участват младежи в неравностойно положение. До сега в приключението имаха щастието да участват 28 младежи.

В подкрепа на международния проект в Адъяман, който се провежда в края на септември известни музиканти, творци и изпълнители заедно участват в похода и изнасят концерт на върха. На специално направена сцена те даряват своето изкуство на младежите със специални нужди.

Вдъхновени от мереприятието в Немрут, Българско-турски литературен клуб поканиха флейтиската Чисем Йонвер Зафер за подкрепа на проекта и тя прие с удовоствие.

С своите изпълнения на фона на снимките и видеоматериала флейтиската пренесе пловдивчини на 2000 км от Пловдив на митичната планина Немруд.

Генералният консул на Турция Хюсеин Ергани благодари на изпълнителката Чисем Зафер и Проф. Ахмет Хамди Зафер –директор на консерваторията, с когото обсъдиха съвместни културни проекти.

Чисем Йонвер Зафер е родена в Едирне (Турция). 1997 е приета в Държавната Консерватория на Тракийския университет и започва обучението си по флейта. 2007 завършва с отличие висшето си образование в Държавната Консерватория на Тракийския университет. 2009 защитава дипломна работа в Института по Социални Науки специалност музика на Тракийския университет а през 2016 професионалната квалификация в отдел Музика.

По време на следването си има възможност да работи с Улуч Конук, Бюлент Евджил и проф. Георги Спасов. 2006 юли участва в майсторския клас по флейта на Бюлент Евджил и Рафаел Тревисани в Премено- Италия. 2007 печели 3 място в международен конкурс ,,Млади Музиканти“ организиран от ротариански клуб ,,Мимар Синан“ Едирне.

Изнася много соло концерти с Тракийския Камерен оркестър, а през 2016 и 2017 е солист с Ансамбъла за камерна музика към Тракийския университет във фестивала All That Music в Гърция . С Балканския Симфоничен Оркестър изнася много концерти в Едирне, Текирдаг, Къркларели, България и Гърция. Понастоящем преподава в Държавната Консерватория към Тракийския университет и е ръководител на флейтистите в Балканския Симфоничен Оркестър.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм