Прокофиев на старта на 22-рата Сцена

Автор:
Сряда, 12 Септември 2018 07:11
Прокофиев на старта на 22-рата Сцена

С балета Ромео и Жулиета на Сергей Прокофиев, продукция на балет Арабеск с хореограф Боряна Сечанова се откри снощи в пълната Голяма зала на Драматичния театър 22-рата Сцена на кръстопът - запазената марка за театрален фестивал у нас.

Старта даде зам.-кметът по култура на община Пловдив Александър Държиков, а слово от името на министъра на културата Боил Банов прочете негов заместник.

Генералният спонсор на фестивала от 22 години насам - инж. Димитър Георгиев, собственик на Роза импекс, пожела успешно ново издание и преди всичко - удоволствие за многобройната театрална публика на Пловдив.

А тя се оказа наистина многобройна, след като препълни Голямата зала на драмата във вечер, в която в Дома на културата се играеше Калигула на Народния театър с невероятния Деян Донков, а на Античния гърмеше новата хитова продукция на ансамбъл Българе Как ЩЕ ни стигнат американците.

Необичайният старт на театрален фест - с балет, показа, че в началото може би не е Словото, а тялото и преди всичко дълбинната музика. Онази, която минава като ток през нервите на слушателите, за да стигне навътре в тях.

Музиката на Сергей Прокофиев - трудна за мнозина, любима - за още повече.

Великолепни Виктория Петрова - Жулиета и Филип Миланов - Ромео.

Пестеливо разказана, историята за вечната и смъртоносна любов на Шекспир, показа, че театърът може да е и само игра на тялото и слуха.

Днес от 19 часа също в Голямата зала ще се играе Сън в лятна нощ - отново по Шекспир, постановка на проф. Маргарита Младенова. Този път - театрална.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм