Канят на церемонията за Награди Пловдив

Автор:
Петък, 18 Май 2018 13:24
Канят на церемонията за Награди Пловдив

На 23 май 2018 г. , сряда, от 18.30 часа в голямата зрителна зала на Дома на културата „Борис Христов“ ще се състои тържествената церемония за удостояване с ежегодната Награда „Пловдив“.

Всяка година в навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчва престижното отличие на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната година. С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив.

Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии отличават един творец или колектив от номинираните във всеки от следните 10 раздела: Художествена литература; Художествен превод; Журналистика; Архитектура; Музика; Театър; Изобразително изкуство; Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство; Културно наследство и съхраняване на паметта и Произведение на изкуството, предназначено за деца.

Последното заседание на комисиите е на 22 май, като тогава стават ясни победителите в отделните категории. Имената се пазят в тайна до самата церемония!

Скъпи пловдивчани, очакваме Ви на 23 май, да отдадем заедно заслужено внимание и да изразим нашата признателност към таланта и постиженията на творците и техния труд за реализирането на културни събития в Пловдив – градът, избран да бъде Европейска столица на културата през 2019 година.

Събитието е с вход свободен!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм