Пловдив 2019 светва като Бродуей!

Автор:
Петък, 24 Ноември 2017 11:25
Кирил Велчев /вляво/ и Румен Кривицки Кирил Велчев /вляво/ и Румен Кривицки

Смарт билбордове със светещи видеа - за първи път в България! - ще излъчват новите клипове за Пловдив 2019 - Европейска столица на културата.

Първото съоръжение с размери 3.15х2.45 м. ще бъде монтирано на ул. Железарска в кв. Капана и ще заработи на 10 декември.

Това съобщи на пресконференция във фондация Пловдив 2019 собственикът на компанията за външна реклама Румен Кривицки днес заедно с изпълнителния директор на фондацията Кирил Велчев.

Той и фирмата му са първите спонсори на Пловдив 2019, а общата стойност на дарението е 200 хиляди лева.

14 смарт билборда ще бъдат монтирани на възлови места в София, но пловдивският ще е първият и пилотен за цялата страна. Периодично рекламните инсталации ще се допълват с по 6 до самата 2019-та, каза г-н Кривицки.

Дарението от компанията включва външна реклама на Пловдив 2019 в 9 областни градове, сред които София, Пловдив, Варна, Бургас, Търново, Стара Загора, Хасково, Шумен.

В него отделно се влизат 18 външни конструкции, разположени на пешеходни зони.

Рекламата чрез смарт билбордовете е в пъти по-ефикасна и ще е по-добра от тази на Бродуей, каза Кривицки в отговор на въпрос на Plovdiv-online за ефекта от новите табла.

По артерии с трафик всичко се съгласува с КАТ, така че видеата ще се включват само, когато светофарът е червен, за да не разсейват водачите.

Кривицки и сие е със социално-корпоративна отговорност от създаването на фирмата преди 23 години, а целта на сега широко протегнатата ръка към Пловдив 2019 е именно да привлече не просто чужди туристи, но по максимално ефектен начин да експонира най-значимото културно събитие и пред сериозно корпорации от финансовия, телекомуникационния, енергийния, хотелиерския и други браншове, така че да имат интерес да станат донори на Европейската столица на културата.

Рекламният екип на Пловдив 2019 е разработил стратегия на 3 нива - най-високото е за генерални спонсори, за което се очертават 4 мегакомпании към момента. При тях става въпрос не за бартери, а за финансова подкрепа на значителна стойност, обясни директорът по маркетинг и реклама Радост Иванова.

Очаквайте подробности.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм