Премиера на две книги на пловдивски поетеси

Автор:
Сряда, 08 Ноември 2017 21:19
Премиера на две книги на пловдивски поетеси

След като през април Фондация „Буквите" издаде книгата на Екатерина Костова – „Думите ме носят" и специален брой на списание „Мечта за книга", посветено на пловдивските автори, то на 23 ноември в Културен център „Тракарт", ще се състои премиерата на две нови книги на пловдивски автори: „Посоката, в която те обичам" на Любка Славова и „Когато любовта премина прага" на Бианка Габровска.
Това са втори книги и на двете авторки, финансирани от Фондацията. През 2013 г. бе издадена книгата „Любовта ми се подпря на прага" на Бианка Габровска, а през 2014 г. – „Сънят на облачните птици" на Любка Славова.
На премиерата ще бъдат представен и сборника „Всичко за майка ми", както и Алманасите „Нова българска литература" Поезия 2017 и Проза 2017.

Любка Славова е родена и живее в Пловдив, по професия е учител. Започва да пише като гимназистка. В началото само проза, след това – предимно поезия. Първата ѝ стихосбирка „Сънят на облачните птици" е издадена през 2014 г. Участва в национални и международни конкурси и печели поредица от награди. Стихотворенията ѝ се публикуват в различни антологии и алманаси, както и в периодичния печат. Член е на Дружеството на пловдивските писатели.

Бианка Габровска живее в Пловдив и е лекар по професия. Издала е стихосбирките „Орис", „Бяга любовта", „Водовъртежен кръстопът", „Ако се спра" и „Любовта ми се подпря на прага". Има публикации в местния и национален печат. Носител е на няколко награди от литературни конкурси. Член е на Дружеството на Пловдивските писатели, на Съюза на журналистите – Пловдив и на Литературен кръг „Метафора".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм