Научна конференция по изкуствата в АМТИИ

Автор:
Понеделник, 09 Октомври 2017 11:39
Научна конференция по изкуствата в АМТИИ

На 12 и 13 октомври 2017 г. Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив е домакин на международната научна конференция „Наука, образование и иновации в областта на изкуството". Конференцията се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания" към Министерството на науката и образованието и ще протече под ръководството на проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак.
В научната конференция са регистрирани повече от 50 гости от шест държави - Германия, Израел, Русия, Украйна, Румъния, Полша и България.
Сред гостите - лектори са имената на уважавани специалисти като проф. д-р Гжегож Кужински- ректор на Музикалната академия „Карол Липински" – Вроцлав, Полша, проф. д-р Таня Вендрова от Академията за музика и танц в Израел, проф. д-р Гергана Панова – Текат от Университета по етнология и фолклор Фолкванг, Германия и проф. дпн Инна Федотенко от Тулския държавен психолого – педагогичеки университет, гр. Тула – Русия.
От българска страна с научни разработки ще участват представители от Национална музикална академия, Софийски университет, Великотърновски университет, Пловдивски университет, Нов български университет, Югозападен университет, училища и други организации.
Реализацията на форума е резултат от обединените усиля на български и чуждестранни учени в областта на музиката, хореографията, изобразителното изкуство и педагогиката. Целта на международната научна конференция „Наука, образование и иновации в областта на изкуството" е да се създаде и утвърди пространство, в което академизмът е водещ в споделянето на изследвания, опит и предизвикателства както пред научната общност, така и пред всички, които творят в областта на изкуствата в България и чужбина.
Организационният екип работи върху идеята конференцията да се превърне в ежегоден форум.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм