Най-добрата книга на Йордан Костурков с премиера на 15 септември

Автор:
Събота, 13 Септември 2008 16:51

„Добри момчета, лоши момчета” истории за любов, приятелство и страсти

Автор plovdiv-online                

ImageТова е най-атрактивната книга на Йордан Костурков. Книга за момчетата и момичетата, каквито сме били и каквито сме, въпреки маските, които си нахлузваме. Тези истории ни разказва едно и добро, и лошо момче. Кани ни на танц, въпреки че скоро ще прехвърли шестдесетте. Кани ни да си играем с него, кани ни да разберем своя живот, който има значение само за нас самите. В книгата има много любов, приятелство, страсти и красота. Изданието е на ИК „Хермес”, премиерата е от 18 часа в Балабановата къща.

Роден на 3 юли 1948 година в град Пазарджик, днес Йордан Костурков е един от най-значимите ерудити у нас. Авторът е завършил английска филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, специализирал е в Метрополитан Юниверсити в Лийдс и в Университета на Луивил, САЩ.

В професионалния си бит той успешно съчетава работата си на писател и университетски преподавател с тази на преводач. Преводите на романи и разкази на Гор Видал, Норман Мейлър, Синтия Озик, Лорънс Стърн, Джером К. Джером, Ричард Хюз, Лангстън Хюз, Агата Кристи, Оливия Манинг, Мюриъл Спарк, Една О’Брайън, , Джойс Каръл Оутс и много други го нареждат сред най-добрите и ценени  преводачи в България. С награди са отличени преводите му на Л. Стърн, Н. Мейлър и Гор Видал.

Написаното от Йордан Костурков винаги е било запазена марка на едно самобитно, талантливо и високоинтелигентно присъствие в съвременната българска литература... “Добри момчета, лоши момичета” е книга-огледало на днешния български живот, който се оказва по-силен от желанието ни да го променим... този сборник може да бъде наречен и
книга-предизвикателство, казва поетът и драматургът Петър Анастасов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм