Кирил Иванов и Светлин Колев в ГХГ

Автор:
Понеделник, 27 Февруари 2017 12:30
Кирил Иванов и Светлин Колев в ГХГ

Кирил Иванов и Светлин Колев показват в Залите за временни изложби на ул. „Княз Алексанър I" №15 своите живописни платна, рисувани през последните години. Откриването на съвместната им изложба е от 18 часа на 2 март, когато Галерията навършва 65 години от своето създаване.
Двамата художници са част от талантливите творци, които работят в Галерията. Кирил Иванов е завършил Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, специалност „Театрална живопис и бутафория". Магистър е по живопис, както и по църковна живопис от АМТИИ. Носител е на първа награда от Пленера Пловдив'2011, както и на наградата на Фондация „Атанас Кръстев – Начо Културата". Автор е на 8 самостоятелни изложби, участва в десетки съвместни и колективни изяви у нас и в чужбина.
Светлин Колев е възпитаник на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов". Той е магистър по живопис от АМТИИ. През 1989 г. получава награда от международен конкурс в Унгария. Негова творба е селектирана за участие в изложба по повод представянето на Пловдив в Брюксел, белгия, през 2008г. Участва в десетки самостоятелни, съвместни и групови изложби.
Двамата автори работят основно в областта на кавалетната живопис.
Изложбата им продължава до 30 март.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм