Космическите гласове пеят за Левски

Автор:
Сряда, 13 Юли 2016 09:35
Космическите гласове пеят за Левски

Концерт на Женски народен хор "Космическите гласове от България", посветен на 179-годишнината от рождението на Васил Левски, ще бъде изнесен на 18 юли от 18,30 ч. в залата на Военен клуб Карлово.

„Космическите гласове от България", с диригент Ганчо Гавазов, е сред най-популярните български народни хорове, ярък представител на българското изкуство на световната културна сцена.

Основан през 1994 г. от продуцента Емил Минев, хорът повече от 20 години отдава сили и енергия за съхраняването на българските традиции и високото професионално ниво на българското хорово изкуство.

Хорът е сформиран от певци с висока професионална подготовка, владеещи стиловото многообразие и звучност на народното пеене от всички краища на България.

Репертоарът на „Космически гласове от България" е музикална палитра от ярки български народни песни - емблематични за хоровото изкуство, произведения на утвърдени творчески личности и млади аранжори, автентичен и обработен български фолклор, църковно-славянски песнопения, съвременни произведения, както и театрална и филмова музика.

Проектът „Космическите гласове от България" се развива от Елена Минева – Пиерло, от делегирания продуцент Стоян Желев и мениджъра Димитър Еленски.

Ганчо Гавазов е роден в Карлово и от 2014 г. е диригент на женски народен хор „Космическите гласове от България".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм