Академия за социална промяна в Пловдив

Автор:
Вторник, 03 Юни 2014 11:15
Академия за социална промяна в Пловдив

На 5. юни (четвъртък) в Пловдив започва първата Академия за социална промянакадемия за социална промяна, която е организирана с подкрепата на Общинска фондация „Пловдив 2019“.

Началото на програмата е от 9:00ч в Дом на културата „Борис Христов“.

В рамките на четири дни (5-8 юни) ще се проведат множество лекции и обучения с участието на лектори от страната и чужбина на различни теми, представящи най-новите концепции и методи на работа, които социалните иноватори по света прилагат в областта на социално предприемачество, иновации, гражданско участие и развитие.

Специален лектор от Брюксел (с конферентна скайп връзка) ще бъде Ралф Бьолке (Ralph Boelke), който координира Европейската мрежа на алтернативните локални икономики.

Участие в Академията за социална промяна могат да вземат само кандидатствали и регистрирани участници.

Припомняме, че пълна стипендия за участие във форума спечелиха и два отбора от Пловдив, които участваха в „Предизвикателството за социална промяна“.

Част от програмата на Академията е и World Café – глобално прилаган формат за създаване на иновативни решения и споделени визии за развитие, което ще се състой на 6-ти юни (петък) от 15.00 ч. във фоайето на Дом на културата „Борис Христов”.

Участниците в World Café формата, ще трябва да са отворени за чужда гледна точка, да са готови да споделят и надграждат своята и да се впуснат смело в интердисциплинарен процес, наречен “опрашване на идеи”, който се случва благодарение на разнообразието от участници – от местната власт, бизнеса, медиите, гражданския сектор, творческите индустрии и др.

Академия за социална промяна стартира като отговор на нуждата хората, които искат да променят света към по-добро, да разполагат с достъп до необходимите знания, контакти, актуални концепции и ресурси, в интерес на тяхната ефективност и изграждане на лидерските им качества и една по-здрава и иновативна среда за гражданското ни общество.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм