10 обекта в Капана в конкурс за артиндустрии

Автор:
Сряда, 19 Март 2014 16:46
10 обекта в Капана в конкурс за артиндустрии

Общинска фондация Пловдив 2019 обявява конкурс за ползване за творчески цели на десет обекта в Капана.

Проектът е в подкрепа на инициативата „Капана – квартал на творческите индустрии в Пловдив", с която организаторите от Пловдив 2019 се стремят към създаването на първия подобен квартал в Бълария като част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата.

Конкурсът цели да избере проекти за устойчиво и безвъзмездно използване за творчески цели за период от 1 година на 10 обекта в кв. Капана, Пловдив.

Победителите в конкурса ще имат възможността да използват обектите за ателиета, студия, офиси, галерии, работилници и други видове работни пространства за развитие на творческа дейност и създаване на услуги и продукти, характерни за творческите индустрии.

„Капана – квартал на творческите индустрии" е дългогодишен проект, който ще привлече и засели в една от централните, но неоживените части на града представители на творческите индустрии от Пловдив, страната и чужбина, като предостави благоприятна и стимулираща среда за тяхното развитие.

С оглед на специфичните дадености, история и архитектура на Капана, дейностите по проекта ще имат за цел да съхранят, реставрират и изследват това емблематично за историята на града място.

Целта на проекта е Капана да се превърне в своеобразна международна лаборатория и място за изследване, иновации и експеримент в областта на творческите индустрии и културния мениджмънт.

Със своите дейности „Капана – квартал на творческите индустрии" ще се позиционира като притегателно място за артисти, куратори, културни мениджъри, занаятчии, софтуерни специалисти, архитекти, урбанисти, писатели, музиканти от цялата страна и ще се превърне в разпознаваем международен резидентен център.

В дългосрочна перспектива проектът има за цел да превърне Капана в популярна и обичана марка в национален и международен контекст, която да привлича интереса на туристи и на представители на творческите индустрии от цял свят.

В конкурса за безвъзмездно използване на 10 обекта в Капана могат да вземат участие представители на творческите индустрии като:
художници, скулптори, занаятчии, културни и арт мениджъри, музиканти, представители на съвременното и медийното изкуство, занимаващи се с пърформанс, съвременен танц и модерен театър, фотографско, филмово и видео изкуство, графичен дизайн, моден дизайн, архитектура, реклама, книгоиздаване, програмиране, теоретични дейности за изследване на културни и артистични феномени, алтернативни медии, насочени към култура и др.

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ
Изпратете формуляр за участие до 17 ч. на 20 април 2014 г., на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Пълна информация и документите по конкурса са достъпни на адрес www.plovdiv2019.eu в секция Проекти и конкурси.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм