Гуруто на евростолиците на културата в Пловдив

Автор:
Сряда, 19 Февруари 2014 10:01
Гуруто на евростолиците на културата в Пловдив

На работно посещение в Пловдив, във връзка с кандидатурата на града за Европейска столица на културата, пристига Робърт Палмър, придружен от  Мери Милър, артистичен  директор на Арт-Идея.

Робърт Палмър е човекът, дал нов смисъл на разбирането за култура в Европа, автор на изследването „Европейски столици на културата“, познат под името „Доклада Палмър“.

Срещата с екипа на Фондация „Пловдив 2019“ и представители на културни институции ще се проведе на 20 февруари 2014 в конферентната зала  в Дома на културата „Борис Христов“ от 14.00 до 17.30 часа.

Робърт Палмър е  експерт в областта на европейската културна политика.

В периода 2004 - 2012г. е директор на дирекция Култура и културно и природно наследство към Съвета  на Европа.

Бил е директор на две издания на Европейска столица на културата – Брюксел през 2000г. и Глазгоу през 1990.

Той е авторът  на мащабното изследване на инициативата Европейска столица на културата, направено за Европейската комисия.

Палмър работи в областта на културата повече от 30 години като експерт, независим консултант на правителства, градовете и регионите в повече от 20 страни, Европейската комисия, ЮНЕСКО, културни фондации, културни мрежи и др.

Работи по теми като културното развитие и възстановяване, културен туризъм, политики за организиране на фестивали и изкуства, многостранни артистични практики, управление и сътрудничество, и др.

Мери Милър е артистичен директор  на агенцията Art-idea.

Агенцията се занимава с развиване на креативни и артистични стратегии за локално и регионално развитие и работи в голяма международна мрежа от културни и туристически оператори по разработването на проекти, организацията на конференции, семинари, тренировъчни курсове, провеждането на изследвания и др.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм