3-то издание на литконкурса Недоизречено

Автор:
Понеделник, 04 Ноември 2013 06:59
3-то издание на литконкурса Недоизречено

И този път експерименталният литературен конкурс „Недоизречено" е предназначен за автори до 19-годишна възраст. Неговото трето поредно издание се провежда сред учениците от Гимназията с хуманитарен профил „Св. Св. Кирил и Методий" – Пловдив.

Стартът беше даден по време на среща, която поетесата Катя Белчева и създателят на „Недоизречено" и майстор на късия разказ, Стефан Бонев, проведоха с ученици от единадесетите класове в Актовата зала на учебното заведение преди няколко дни.

Срокът, който поставихме пред участниците, е 30 ноември, след което специално сформирано жури ще определи трите най-добри произведения, написани върху матрицата на „Недоизречено", разясни Бонев.

Същността на конкурса се състои в това участниците да попълнят предварително раздадена текстова матрица, съдържаща ключови думи, препинателни знаци и различни по големина празни полета.

Предишните два конкурса показват, че получените произведения са от почти всички възможни жанрове на краткото слово – бели и римувани стихотворения, импресии, къси разкази, и дори едно много добро криминале.

Според писателя, всички учащи в гимназията могат да се включат в конкурса, като изпращат творбите си на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Изискването е файловете да бъдат във формат *.doc или *.rtf.

Препоръчително е думите от основната матрица да са откроени в текста с болд или италик.

Ако сред учениците има такива, които желаят да участват, но нямат достъп до компютър, могат да получат матрицата на хартия от учителката по български език и литература в гимназията Николина Георгиева, като след това и предадат готовата си творба.

А останалите просто могат да си я свалят от сайта на Бонев: http://stefanbonev.eu/ или от профила му във фейсбук.

Второто издание на „Недоизречено" беше проведено сред учениците, членуващи в Ателието за творческо писане на Езикова гимназия „Иван Вазов" – Пловдив, в началото на годината.

За първи път „Недоизречено" се състоя във Фейсбук и Гугъл плюс през 2012 г.

Тогава конкурсът беше без възрастово ограничение и в него взеха участие хора от цялата страна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм