Стоянович против студентските протести

Автор:
Събота, 02 Ноември 2013 09:23
Стоянович против студентските протести

Културният министър Петър Стоянович изрази съмнение дали революционерите или будителите са допринесли повече за България.

Според Стоянович, хубавите неща в българската история са правени от будители - еволюционери.

Революционерите са една прекрасна добавка към това, каза Петър Стоянович във връзка със студентските протести.

Той не скри, че е участвал в студентските протести през 1996-та година, но те били други от сегашните.

Когато те карат да обръщаш системата с хастара навън, трябва да внимаваш в чии ръце е знамето, кой стои пред теб, защото има реална възможност в един момент да се окажеш функция на нечия чужда воля, разсъждава Стоянович.

За жалост това се разбира толкова късно, че ти се разочароваш даже от красивата борба за свобода, каза той на ранобудните студенти, но не очи в очи, а от телевизионно студио.

Не знам колко ясна е тяхната кауза, добави Стоянович.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  зейна тотева дупка и на Карловско шосе
  http://marica.bg/f/news/170/640_53f55098d54d74ad132d9fc2f9c4209a.jpg

 • читател

  отговори на: читател

  Червен мороне, представящ се за "читател", продължаваш да ползваш ника ми, което ми говори, че си прост и тъп като избирателите на СПИНозната столетница (с 4-те им признака):
  - 60+ - изперкал пенсионер;
  - неграмотен, в твоя случай и много тъп;
  - циганин, умреш за цигански номера;
  - и селянин, умреш за селски номера;
  Проста, червена кратуно, с Болен поглед и Червен фес на празната комунистическа глава!

  Жалвай се в землянката от некадърната работа, извършена от партиния ти председател др. ти Гергов - червени боклуци по сметищата, иначе вредите на БЪЛГАРИЯ С НЕКАЧЕСТВЕНАТА И НЕКАДЪРНА РАБОТА...

 • До читател

  Карловско шосе се изпълняваше от фирмата на Гергов Пътища АД. Бившият шеф на Пътно Атанас Ташков не подписа приемателния протокол именно за лоша работа. Но беше накаран от тогавашния си началник и сега директор на Панаира Лазар Лазаров! Така че дупките са на крадеца Гергов!

 • читател

  499 преподаватели вече са се включили в подписката към декларацията в подкрепа на протестиращите студенти.
  В декларацията от 28 октомври се казва:
  “Ние, подписалите тази декларация преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и други висши училища в страната, заявяваме подкрепата си за протестиращите студенти.
  Подкрепяме техните справедливи искания за възстановяване на демокрацията, върховенството на закона и конституционния ред в страната. За 24 години ние самите не успяхме да гарантираме най-базовите демократични ценности – затова дължим подкрепа на тези студенти, които имат смелостта да се борят за тях.
  Убедени сме, че правителството на г-н Пламен Орешарски е напълно компрометирано, а XLII Народно събрание е делегитимирано и всекидневно подрива и малкото останало доверие в политическите институции на страната. Затова заставаме зад исканията на студентите за оставка на правителството на г-н Орешарски, незабавното разпускане на Народното събрание и насрочване на нови избори.
  Вярваме, че в политиката моралът има място – и то днес, тук и сега. Затова се чувстваме длъжни да подкрепим студентите, дръзнали да се надигнат срещу цинизма, бездушието, пасивността и недоверието, разяждащи основите на обществото ни и поставящи под въпрос нашето бъдеще като политическа общност.
  С вас сме – успех!”

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм