Каназирева и Кисьов откриха изложба на Йоан Левиев

Автор:
Петък, 01 Ноември 2013 08:48
Каназирева и Кисьов откриха изложба на Йоан Левиев

Ценителите на изкуството могат да видят от днес платната на талантливия пловдивски художник Йоан Левиев, подредени в Художествената галерия на ул. „Гладстон". Изложбата „Йоан Левиев – ретроспекция" беше открита снощи от двамата общински съветници от „Обединение за Пловдив" Дани Каназирева и Владимир Кисьов. Великолепните картини са собственост на бизнесмена Владимир Кисьов и ще останат в галерията до 14 ноември.

Изложбата е първата стъпка към учредяването на сдружение „Пловдив – дом на Йоан Левиев", чиято цел е създаване на къща - музей в родния град на бележития художник, обясниха организаторите. Инициативата е подкрепена от наследниците на Йоан Левиев, всички общински съветници от „Обединение за Пловдив", както и от Градската художествена галерия.

„За нас това е кауза, защото Йоан Левиев не е просто талантлив художник, но и част от историята на нашия град", обърна се към почитателите на изкуството Дани Каназирева. Тя отбеляза, че Йоан Левиев, поставян редом до Димитър Киров, Енчо Пиронков, Кольо Витковски, Георги Божилов – Слона, сякаш е единствен от големите творци, останал без къща – музей в родния си град. „Приехме като кауза идеята творчеството му да бъде съхранено за пловдивчани не само поради факта, че с действията си трябва да показваме самочувствието и желанието градът ни да бъде Европейска столица на културата, но и защото малцина са тези, чиито творби носят смелостта като послание към бъдещите поколения, колкото и трудно да се отстоява творческата свобода", каза Дани Каназирева.

Почитателите на Йоан Левиев наградиха Владимир Кисьов с одобрителни ръкопляскания за жеста да покаже личната си колекция на пловдивчани и гости на града. „Йоан Левиев отдавна си извоювал място сред най-добрите художници. Сега е нашият ред да предадем творбите му на поколенията. Затова смятам, че невероятните картини на Йоан Левиев, които притежавам, не бива да остават в моя дом. Те не са просто колекция – те трябва да бъдат пловдивска експозиция. Вярвам, че ще сложим началото на една кауза, каквато е създаването на сдружението „Пловдив – дом на Йоан Левиев", сподели идеята пред гостите Владимир Кисьов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (9)

 • Пловдивчанин

  А къде е Бареков,

 • РАНГЕЛ

  Айде на Мюрето. Голяма сцена се е разиграла. как е възможно човек- мъж-...... да не може да се изкаже правоговорно като Владо Кисьов и изложби да открива. Убеден съм , че въпросния Деятел въобще не е знаел къде се намира, дали в кръчма или другаде....../ ние си знаем/. Но е точно и ясно , че Бареков не припознава Каназирева за Лидер и е решил да налага Владо Кисьов. "Рьбиръш значи" Одата на възхвала която Г-жа Дани си дръпна на сесията колко е велика и колко известна / с какво / е смехотворна. Ето това са новите "БУДИТЕЛИ". усмихнати , сресани и неподбудими в ГОЛЯМОТО СИ НЕЗНАНИЕ. КЪДЕ СИ ТИ МАЙКО ,БЪЛГАРИЙО?

 • ха-ха

  Бареков плаща :-)

 • СВИДЕТЕЛ

  ГЕРБ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА УЩИПАНИ МОМИ. АКО ЗНАЯТ КОЛКО НАРОД Е БИЛ НА КИЛИМЧЕТО ПРИ БАРЕКОВ. НА ВСИЧКИ ТОЙ Е КАЗАЛ ИДВАШ ПРИ МЕН , НО ВОДИШ 50 ЧОВЕКА. И ТЕ КАТО НЕ МОГЛИ АЙДЕ ДОЛУ ПРИ ПУБЛИКАТА.

 • Срам за художниците

  Пълен срам лайнометките на Бареков, те не познават и не различават една картина, не знаят име на художник, писател, те знаят кръчма и чалга, знае да скача на пилона, докато има такива политически извращения умните, способните, децата ни - това са студентите ще бъдат навън и с пълно право, политическо безсрамие, не всичко е пари, хора без морал

 • читател

  Умните и способни деца искат да учат а не се правят на маймуни по площадите.

 • Пламен

  Страхотна изложба беше. Браво на Кисьов и Каназирева.

 • Павлов

  Нека да има повече бизнесмени като Кисьов които да мислят за културата ни.

 • Фалш и лъжа, гротеска

  Погледнете се, колко сте жалки и смешни в тази галерия, изкуствени, не е вашето място, изкуството е чувство, то озарява, то сгрява човека, то дарява, а вие от години се борите за власт, то бяха деца, куклени театри, дядо Коледа, стари рейсове, концерти, толкова лъжи, фалш, измама - като фалшивото име, и .......

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм