Още 7,3 млн. евро за култура 14/20

Автор:
Вторник, 30 Юли 2013 12:05
Още 7,3 млн. евро за култура 14/20

Допълнителни 7,3 млн. евро за култура през периода 2014 - 2020 да гарантира Общинския съвет предлага на сесията на 1 август ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов.

Сумата е във връзка с кандидатстването на Пловдив за европейска столица на културата.

От Брюксел искат конкретна допълнителна сума, с която да се ангажира общината, кандидат за евростолица.

Тъй като държавата на този етап не поема никакъв ангажимент, зам.кметът по култура предлага съветниците да гласуват 7,3 млн. евро, разчетени в следващите 7 години, като най-голяма усвояемост на сумата ще има в периода 2016 - 2020, казва Стоянов.

През 2018-та се превдижда разходване на 28% от сумата, а в годината на Европейската културна столица - 41%, сочи разчетът.

Според Стоянов, държавата ще се ангажира да подпомогне общината, спечелила надпреварата за европейска културна столица, с поне 10 млн. евро.

Всяко евро, инвестирано в европейска културна столица, дава до 8 пъти възрващаемост, казва още в предложението си Стефан Стоянов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

 • Умница

  7 за Тотев и 1 за Стоянов!

 • Комитата

  "Всяко евро, инвестирано в европейска културна столица, дава до 8 пъти възрващаемост, казва още в предложението си Стефан Стоянов."- край на цитатчето Стояново...и как ще се осъществи тази възвръщаемост...тати ли ще даде пари за 7/8...или мама Роза...или туристо-потокът ще задръсти града...та мама Роза ще опъва палатки в двора на автото, за да смогне...
  и какъв конкретен ангажимент иска от държавата,след като и Каспичан е кандидат за европейска
  столица...публична тайна е,че в България под кандидатстването за Европейска столица се
  подразбира да се отделят едни пари за тази патриотарска цел и методично да се открадват от
  свои хора по схемата фондацийка-бюджетче-наши хора...и непрекъснато увеличаващ се бюджет,
  защото Варна ,примерно,имала два пъти по-голям...и насреща едни голи лъжи за 8 пъти
  възвръщаемост на всяко опоскано евро...колкото имаше възвръщаемост при миналото ни кандидатстване...нека бъде добър и красноречив Стоянов и да ни убеди как ще се случи тази откровена лъжа...ако може...а иначе е много елементарно ...ако България искаше да има силна кандидатура за европейска столица на културата,щеше с конкурс да отсее от сульо и пульо най-добрата и достойна кандидатура... и усилията и средствата ще бъдат десеторно по-малко...а шансовете България да има столица на европейската култура ,десетократно по-големи...но е време за крадене...и затова ще имаме по трийсетина кандидатури...фелни и нефелни...ще се откраднат десетки милиони, а България никога няма да има европейска столица на културата...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм