Пловдивчанка благодари на Марин Райков

Автор:
Вторник, 14 Май 2013 08:51
Пловдивчанка благодари на Марин Райков

Аз съм Юлия Райчевска - Толова, най-обикновен гражданин на любимата ми държава България.

Така започва Откритото писмо на пловдивчанката Юлия, изпратено до служебния премиер Марин Райков и до Plovdiv-Online.

Публикуваме текста на писмото едно към едно като израз на гражданска позиция, нескрита зад форумни никове и анонимни сигнали - с надеждата все повече пловдивчани да пишат и говорят с имената си.

 

Уважаеми г-н РАЙКОВ,
Току-що гледах по телевизора пресконференцията с вас - премиера на служебното правителство.
Не можех да повярвам, че вие призовахте към СМИРЕНИЕ политиците, на които предстои да управляват България. Най-после политик да каже нещо човешко.
Вярвам силно в БОГА и смятам, че всичко добро в живота на човека на земята, идва от НЕГО.
Всяка вечер МУ благодаря за всичко, което имам и ГО моля да ми прости греховете според степента на моето СМИРЕНИЕ И ПОКАЯНИЕ.
НО.... ние живеем на земята и за да угодим на БОГА трябва да спазваме и земните и обществени закони и морални норми, които управляват живота на човечеството.
За мен най-страшната разлика между земните и божествените правила е, че според човешките закони, хората не си получават заслуженото поравно.
Равни ли сме всички пред закона? Айде да видим??!!
Снощи в изборната вечер, за десерт на семейната ми вечеря, на телевизионния екран се появи другарката Мая Манолова и гордо тупайки се в гърдите като Тошко Африкански, тържествено заяви на целия български народ, че тя е нарушила закона за мълчанието в предизборния ден и е разплямпала историята за 350 000 "фалшиви" бюлетини.

Дивашки крясъци, извънредни предавания, специални истерични изявления "за предполагаем държавен преврат" и други дивории – отвсякъде недоказани и първобитно скалъпени иезуитски обвинения срещу неизвестния извършител - главния ни конкурент в предизборната битка – това получи българският народ в деня на мълчание /според закона/ и размисъл преди изборите.
Хубаво, ама аз, избирателката Юлия Райчевска-Толова, не съм дебил.

Както и всичките ми сънародници.
И затова толкова ви се зарадвах, когато призовахте към смирение.
Може би БОГ наистина ще запази България и ще ни прати правилните политици.

Г-Н РАЙКОВ, БЛАГОДАРЯ ВИ! ВИЕ МИ ВЪРНАХТЕ НАДЕЖДАТА И ЗАЩИТИХТЕ ДОСТОЙНСТВОТО МИ НА ЧОВЕК.

С уважение,
Юлия

ПЛОВДИВ
13.05.2013 г. – 15.30 часа

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • Аз

  Подкрепям на 100%!

 • Меркел

  Ако бяхме Германия, но за жалост не сме (имам предвид не икономически, а като държавническо мислене) до сега ГЕРБ и БСП трябваше да са готови кабинет за спасение на България, съставен без политически фигури, а само от експерти, каквито в България дал Господ, да си поемат политическата отговорност за него и да се кротнат. Нали помним какво беше първото правителство на Меркел от две непонасящи се партии, но успешно. Вместо да се дупят на ДПС и Атака да си седнат на задниците и да бачкат. Това обаче в България е утопия. Твърде самовлюбени лидери имаме, а това е лоша черта. Както се казва дупе да ни е яко!

 • Ние(но не НИЕ)

  Мила ми, Райчевска-Толова, ние също не сме дебили и като не искаме Манолова да вечеря с нас сменяме канала. Има нещо друго, тя не наруши закона, защото само сигнализира прокуратурата. ТВ7 наруши закона и евентуалния поръчител на тези бюлетини. Премиера да се каза, че с тези бюлетини няма да се гласува, което е вярно, но след като ги спряха, ами ако не бяха. Не съм привърженик на конспиративни теории, но в милата ни Родина всичко е възможно. Райков трябваше да призове политиците за покаяние и смирение преди изборите, а сега както е казал народа: Късно е либе за китка! Сами си надробихме попарата и ще си я сърбаме. Никой няма ди прати правилните политици. Сами трябваше да си ги изберем, е пропуснахме си шанса!

 • anonimen

  Българските отново показаха,че сме малък и много прост народ.В тези съдбовни за България избори 3 400 000 души не отидоха да гласуват.А гласувалите масово са предпочели да гласуват за болшевишки фракции-социал-болшевики,етно-болшевики и мутро-болшевики.Сега реват като хималайски мечки.Що ревете,бе,тикви,а???Що не гласувахте??? Ама щели да протестират-срещу какво? Изборите са легитимни,всички са законно избрани.Ще видите как ще направят четворна коалиция-естествено в името на България-и ще закрепят 70-годишното болшевишко иго во веки веков.Е,тези,които не оправдаха високото доверие по някои стратегически въпроси ще си понесат наказанието,но...няма как.А както знаем Партията е права,дори когато греши.

 • читател

  Браво Юлия, искренно и мъдро писмо!

 • ..........

  ПОРЪЧКОВО ПИСМО! МНОГО ОНЛАЙН ДЪРЖИТЕ ИБРИКА!

 • Иван Кузов

  Червей с многоточието, напиши си името предида обиждаш пловдивчаните с достойнство. Ще те стъпча, видя ли те, гнидо нещастна!

 • аз

  съгласна съм с юлия стархотно писмо

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм