Пловдив 2019 чака проекти за евростолица

Автор:
Вторник, 30 Април 2013 14:58
Пловдив 2019 чака проекти за евростолица

Фондация Пловдив 2019 търси проекти за кандидатурата на града ни за европейска столица на културата през 2019 г.

Това пише в обръщение към пловдивчани артдиректорът на фондацията Емил Миразчиев.

Ето и текста на писмото:

Пловдив 2019 е във финалния и най-важен етап на подготовката на апликационната форма за кандидатурата за Европейска столица на културата: изготвянето на програма на събитието за 2019-та.

Приемаме кандидатурата на Пловдив за ЕСК като  колективна задача на целия град и разчитаме на вашето партньорство при създаването на проектни предложения, които да бъдат реализирани до и през 2019 г.

Разчитаме на Вашите проектни идеи за доизграждане на годишния календар от културни и граждански събития през 2019-та в областите: образование, наука, иновации, информационни технологии, биотехнологии, нови медии, нови публики, екология, изкуства, международно и междуетническо сътрудничество; гражданско участие в социо-културните и икономически процеси, промяна на градската среда.

Включването с проект в програмата на „Пловдив 2019“ Ви прави част от партньорската мрежа на Фонадацията.

Попадането на проект в културната платформа за 2019 г. осигурява възможността на вашата организация за неговото реализиране и гарантира правата върху него посредством сключване на партньорско споразумение.

Предложенията трябва да са до една страница, с включено кратко резюме на проекта, неговите цели и бенефициенти, партньорски организации, участващи в него и приблизителен общ бюджет на проекта.

Молим да ги изпратите на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. дo 13 май 2013 г.

Проектните предложения трябва да имат отношение към концепцията на кандидатурата с тема „ Заедно“.

Целта на културната концепция на Пловдив 2019 е обединението на гражданите от различните поколения, етноси, религии и социални групи и превръщането на пъстрата културна палитра на Пловдив в неделима част от голямата европейска мозайка.

Тя съхранява различията, но и ги обединява в споделена етнокултурна идентичност.

Кандидатстването за титлата „Европейска столица на културата“ е уникален шанс за града и региона не само да върнат заедността между хората, а и да укрепят връзката им с територията, която населяват.

Живеейки днес и сега, нашата отговорност е за пласта бъдеща история, който градим в момента.

За разлика от традиционния поглед към историята и архитектурата, с които Пловдив се гордее, концепцията ни за 2019-а е обърната към бъдещето, към приемането, разбирането и споделянето на традиции, култури и ценности; към превръщането на капсулирани и изоставени пространства в места за култура.

Това означава децентрализация на културния живот в региона, както и в отделните райони на града, ангажираност на хората чрез откриване на формите на културата, които са им потребни.

Програмата  цели да катализира споделянето на култури и пространства и възприемането на града като едно общо, споделено пространство.

Визията ни за „Пловдив заедно“ има не само местен характер.

Мечтаем за сплотяване и по-качествена комуникация не само между хората от града и региона, но и за постигане на неделимост от голямото европейско семейство.

Знаем, че Пловдив има способността да бъде пример за обединена Европа в немалко аспекти – етническа и религиозна толерантност, устойчивост през времето, съхраняването и доразвиването на различни традиции и култури.

"Европейска столица на културата" е платформа, чрез която можем да съживим гражданското участие, да направим общуването непосредствено и органично и това ще доведе до културно и социално възраждане на града и региона.

Участието на вашата организация в изграждането на културната програма за 2019 г. е важен момент от един реципрочен процес:

„Пловдив Заедно“ няма как да се случи без общите ни усилия, ангажираност и съпричастие при създаване на културната програма за 2019 г.

Включването на вашата организация в този мащабен проект  е възможност за създаване на творческа синергия и поле за позициониране и изява.

Предварително Ви благодарим, че ще отделите време и вдъхновение за ПЛОВДИВ 2019!

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Stara Krimka

    За какво взимате ЗАПЛАТИ всеки месец, бе шефе? Той и културския зам.-кмет Ст. Ст. като зае престола и той хукна по Италианско и другаде да пита от коя страна на чашата е дръжката === да не би да е отвътре? СИНЕКУРИ за Наши, Здрави Другари. Срамота. Небъдна работа цялатото т'ва кудкудякане "Пловдив2019" (барем що не го оформите като Мисия "Пловдив2119" - еха, колко заплати още, а?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм