Върнаха Герева начело на Пловдив 2019

Автор:
Петък, 01 Февруари 2013 14:01
Върнаха Герева начело на Пловдив 2019

Бившата временно изпълняваща длъжността директор на еврофондация Пловдив 2019 Магдалена Герева се връща пак временно на поста.

Това съобщи зам.-кметът по култура Стефан Стоянов, след снощното уволнение на титуляра Николай Близнаков.

Няма смислено обяснение защо Управителният съвет на Пловдив 2019 не изчака 6-месечния договор на Близнаков да изтече, а го освободи предсрочни.

По същия начин обаче - на петия месец, си отиде предшественикът му диригентът Кирил Търпов.

Николай Близнаков не си отива съвсем, а наполовина, стана ясно още.

Той щял да остане във фондацията като експерт социолог.
Всичко за екшъните в Пловдив 2019 - в Още по темата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (7)

 • .............

  Госпожата не беше ли психолог на летището в Графа? Сега ще хипнотизира европейските чиновници, за да решат Пловдив да стане културна столица. Много подходяща е за това!

 • -

  Отвратително - г-н Търпов беше съвсем на място избран и наистина щеше да успее да се справи блестящо, г-жа Герева не знае за какво става въпрос, няма контакти, изобщо Пловдив не иска работещи и знаещи хора

 • -

  Върнете ТЪрпов, но самия той няма да се върне,

 • Андрей Киряков

  Е, то се е видяло, че ще трябва да кандидатствам и трети път за директор на фондацията... : )

 • ние

  Това дори и временно "назначение" е доказателство за безсилие. Явно Стефан Стоянов и Дженева ще продължават да "правят конкурси" докато си намерят удобен и най-вече послушен човек - безропотно да изпълнява всички заповеди. Този път и за конкурса трябва да се обяви, че се търси не изпълнителен директор, а "поставено лице - послушен изпълнител на волята на управляващите"! Жалко за Пловдив!

 • клюкарката

  Специалистка по отбрана и сигурност повторно оглави Фондация „Пловдив 2019”
  01.02.2013 КЛЮКАРКАТА Няма коментари

  Психоложката Магдалена Герева за втори път временно ще оглави Фондация ‘Пловдив 2019”. Тя изпълняваше длъжността до назначаването на Николай Близнаков, който изненадващо вчера беше уволнен. Професорката по хореография и шеф на Управителния съвет на фондацията Даниела Дженева реши, че на социолога, писателя, журналиста и бивш депутат Близнаков не му стига управленски капацитет, за да бъде директор. Подобно заключение е меко казано нахално, защото именно свършеното от Близнаков и изчетено от нея под формата на отчет укроти страстите в местния парламент.

  Както и преди шест месеца, така и днес пловдивчани недоумяват с какво психоложката и щатен кадър в отдел Култура на Община Пловдив може да допринесе за успеха на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата. И как по-точно специализацията на Герева в Симеоново по отбрана и сигурност ще бъде от полза на фондацията, която подготвя апликационната форма? А може би 10-годишният стаж в авиобазата „ Граф Игнатиево” на палавницата, както бивши нейни колеги я определят, ще сплоти екипа, на който според Дженева е нужен оправен администратор? Каквито и отговори да си дадете, нямат значение – защото става въпрос за едно – дамата е кадър на ГЕРБ! Клюкарката предупреждава, че „калинки” летят и към Синята къща! Целувки и прегръдки; Ваша К

 • Искрено

  Близнаков не е освободен предсрочно от УС - на 31.01 му е изтекъл договорът. Всъщност е преназначен на някакъв друг пост във Фондацията. А атаките към г-жа Герева се некоректни..

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм