Културната декларация отиде за редакция

Автор:
Четвъртък, 31 Януари 2013 10:05
Културната декларация отиде за редакция

ОбС върна за редакция предложената от зам.-кмета Стефан Стоянов декларация за подкрепа на Пловдив за европейска столица на културата.

Единствено проф. Даниела Дженева, председател на Управителния съвет на фондация Пловдив 2019 гласува против.

Никой от нас не разбра какво всъщност щяхме да гласуваме, защото Тодор Кръстев прекъсна четенето на предлагания текст, мотивира отрицателния си вот Дженева.

Николай Радев /БСП/ определи предлаганата декларация като много слаба и поиска редактирането й, в което да участват представители от всички групи.

Гарантираме, че ще работим за устойчивото развитие на културата в Пловдив не само в периода на кандидатурата за европейска столица и през самата 2019-та , а и през следващите години, за да остане Пловдив едно от значимите европейски културни средища, изчете финала на декларацията Радев.

Ако това може да грабне сърцето на някой, заключи той и поиска декларацията да се пренапише, за да стане по-силна.

Имаме нужда от обръщение, което да покаже Пловдив като кауза и обич, допълни червеният общински съветник.

За редактори на документа бяха излъчени Димитър Цветков /ГЕРБ/, Димитрина Вакрилова /БСП/, Евелин Парасков /СП/, Илко Илиев /НИЕ/, Бранимир Иванов/ДПС/ и Спас Гърневски /Синя коалиция/.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Въпрос

  Жалко е, че БСП иска тази извънредна сесия на Общинския съвет, но не иска да чуе, какво е свършено за кандидатурата на Пловдив. На принципа "Не съм чел, но го осъждам". Жалко. Питам се, дали те не работят за кандидатурата на друг български град? Пловдивчани ли са?

 • -

  Абсолютно прав е г-н Радев, трябва да се преработи, за да има тежест и стойнот

 • 3

  За редактори на документа бяха излъчени Димитър Цветков /ГЕРБ/, Димитрина Вакрилова /БСП/, Евелин Парасков /СП/, Илко Илиев /НИЕ/, Бранимир Иванов/ДПС/ и Спас Гърневски /Синя коалиция/
  Кой от тях има компетентността да участва в преработката на подобен документ. Следваш удар в празно пространсто.

 • до "Въпроса"

  В БСП са се научили и да пишат, и да четат за разлика от други. Понеже от ГЕРБ не са сигурни, че всички могат да четат, затова трябва винаги да има някой, който да им чете или преразказва.

 • od

  ха ха ха....Димитринка Вакрилова ще прави редакция :)))))

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм